Arki

Ensimmäinen yleislakko kahdeksaan vuoteen

Sain eilisestä vapaapäivän, sillä keskiviikkona vietettiin koko maassa yleislakkoa, eikä monikaan mennyt tai uskaltautunut töihin. Käytännössä lakko pysäytti paikallisliikenteen, sulki kauppoja, ravintoloita ja muita paikkoja, sai kadut kertymään roskista ja pisti paikat muutenkin hieman sekaisin.

Aamusta kaikki oli vielä suhteellisen rauhallista, ja metrokin kulki pari tuntia, joten olimme onnekkaita päästessämme sillä keskustaan. Monet kaupat uskalsivat avata ovensa satelevista iskulauseista ja paperilappusista huolimatta, joten pääsin jopa shoppailemaan. Mikä täydellinen päivä tähän touhuun, sillä kaupat olivat lumotun tyhjiä, sai kulkea ihan rauhassa, sovittaa vaatteita ja maksaa jonottamatta. Myöhemmin kuitenkin tuntui syylliseltä kantaa kasseja käsissä, sillä kaduilla alkoi tapahtua keskipäivän jälkeen. Poliisit partioivat tärkeiden rakennusten ja katujen varsilla.

Barcelona, yleislakko, mielenosoittajat, rakennuksen seinä sotkettu, tahrittu

Kävellessämme kotia kohti (sillä metroliikenne oli täysin seis) katuja valtasi mielenosoittajien joukko, aika rauhassa vielä tuohon aikaan, mutta kuitenkin äreänä ja tussit taskuissaan. Useimmat ketjuliikkeet ja suuryritykset, kuten kännykkä- ja vaatekaupat, pankit sekä ravintolat ja kahvilat saivat väriä ja tekstejä seiniinsä, ikkunat sirpaleiksi tai muuta vastaavaa tuhoa. Puhtaanapitopalvelun lakkoillessa muiden mukana kadut olivat jo aamuvarhaisella roskaisia ja hieman haisevia, mutta mielenosoittajien roskalaarien kaato pahensi tätä huomattavasti.

Onneksi oltiin kotona jo hyvissä ajoin, sillä tämä vielä tuolloin suhteellisen rauhallisesti toteutettu mielipiteen ilmaus oli tuleva muuttumaan hieman äänekkäämmäksi iltaa kohden. Tämän päivän uutisista päätellen, nyt kun niitä taas jaetaan, juuri niin näytti käyvän. Huomasin, että jopa Suomessa on asiata uutisoitu.

0 Comments

  • Ansku

    Tänä aamuna kaduilla oli kauhea sotku ja kauppojen ikkunoissa riitti putsattavaa! Toivottavasti siitä kaikesta riehumisesta (sillä joillakin se näytti olevan silkkaa riehumista ja kaiken hajoittamista) nyt oli sitten jotakin hyötyä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.