Sää

On ilmoja pidellyt

Syksyinen ilma kasteli eilen jalat likomäriksi, kun kävin hakemassa lapset koulusta. Sää vaihtelee täällä Barcelonassa tiheään tahtiin, niin päivästä toiseen kuin myös saman päivän aikana. Helteestä ei kuitenkaan enää nautita tai kärsitä, sillä lämpötila pysyttelee alle 25 asteessa. Aamusin tuntuu jopa tarpeelöiselta vetää takkia niskaan. Iltapäivällä aurinko kuitenkin näyttäytyy vielä hyvin lämpimänä, ja tuulenpuuskat ovat pieniä lohtuja hiostavassa ilmassa. Toisinaan pahinta on kosteus, joka tekee pilvisestäkin, mutta lämpimästä ilmasta hiostavan ja kylmästä kylmän kostean. Uskon, että flunssa on helposti napattavissa tällä säällä.

Ennusteet lupaa viilenevää ja pilvisempää säätä. Toivottavasti viikonloppu olisi kuitenkin suotuisa, sillä Barcelonassa juhlitaan: kaupungin juhlapäivät huipentuvat loppuviikosta, ja tapahtumia on riittämiin–jopa niin paljon, ettei osaa oikein päättää. Toivoisin kuitenkin olevani sen verran energinen, että jaksaisin raahautua musiikkia kaupungin aukioille kuuntelemaan. Luvassa näyttäisi olevan monenlaista tyylilajia ja musiikin taitajaa, toiset hieman tuntemattomampia, toiset tunnettujakin, toiset paikallisia suuruuksia, toiset ihan maailmallakin tunnettuja artisteja. Lisäinfoa mm. täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.