Musiikki ja tanssi,  Tapahtumat

Sardana-tanssi – Piiri pieni pyörii Katalonian kansallistanssissa

Sunnuntaita vietimme tavalliseen tapaan perhepäivällisellä Sant Cugatissa hyvin rennosti ja rauhassa. Kaupungin aukiolla tanssahdeltiin Katalonian perinnetanssia sardanaa aamusta iltaan, ja olihan tämä näky nähtävä. Suurinosa paikallaolijoista oli kieltämättä hieman iäkkäämpää väkeä, niin tanssijat kuin katsojatkin. Piiritanssi oli hyvin kevytliikkeistä ja pienieleistä (vaikka varmasti voimia vievää, sillä kädet olivat koko ajan ylhäällä ja lähes koko ajan tanssittiin varpaillaan). Tanssin pienet kuviot ovat symboliikkaa katalaanien erityisestä kansanluonteesta. Aika vaikuttavaa, miten ihmiset innostuivat lopulta suurin joukoin mukaan. Vastaisikohan tämä jollain tasolla meidän kansantansseja tai edes lavatansseja?

Katalonialainen perinnetanssi sardanes, sardana, piiritanssi, Sant Cugat, ihmiset tanssivat, ryhmä, porukka, aukiolla

Katalonialainen perinnetanssi sardanes, sardana, piiritanssi, Sant Cugat, ihmiset tanssivat, ryhmä, porukka, aukiolla

Käytiin myös ostaa mielettömän herkullista jätskiä. Ihan älyttömästi valikoimaa ja uskomattoman monta erilaista ja erikoista makua. Miun lempparit on kyllä kaikki, joissa on jogurttia tai keksinmuruja!

jäätelö, ulkomailla, kuppi, erikoisia makuvaihtoehtoja, makuja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.