Arki,  Ruoka

Herkuilla herkuttelua ja hemmottelua

Myönnän pois, olen tosi huono kokkaamaan. Mutta leipominen onkin ihan eri juttu sitten. Täällä päin ei aina keittiöstä tai edes supermarketista löydy kaikkea kaipaamaani, mutta sunnuntaina saatiin ainakin tämän näköistä herkkua aikaan. Ohjeen kaivelin netistä, ja alkuperäinen löytyy täältä. 

leipominen, taikinakulho, muffinssit, keittiössä, vuoka

muffinssit, muffinit, pelti, leipominen Espanjassa, leivonta, ulkomailla

Lisäksi väsättiin juustomarmeladileipiä, joita satuttiin syömään ensimmäistä kertaa au pair- perheeni luona kyläillessä. Utelin perheen äidiltä ohjeen, ja kokeiltiin itekin. Eli kysessä on suolainen napostelukeksi, mutta todettiin, että onnistuu hyvin myös paahtoleivällä. Päälle aprikoosimarmeladia ja siivutettua vuohenjuustoa. Näihin laitettiin vielä pinnalle vähän hunajaa, joka ei kyllä ois ollu tarpeellista, koska makeus peitti vähän liikaa juuston makua. Sit lämmitettiin vähän aikaa uunissa, ja dadaa, helppo herkku on valmis.
vuohenjuustoleivät, hunaja, espanjalainen suolainen herkku

Maisteltiin myös keräämiämme sieniä, niin uunissa kuin pannullakin paistettuina öljyssä ja valkosipulissa. Mm, aika hyvää tuli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.