Luonto

Hyvä sieni, hyvä sieni, myrkkysieni

Tämä viikonloppu aloitettiin suuntaamalla vuoristoon paikallisia kanttarelleja ja tatteja keräilemään. Oon varmaan kerran elämssäni ollut aikasemmin sienimetsällä, joten kokemus oli ainutlaatuinen, vaikka en sienistä tajua hölkäsen pöläystä.

Sienestämässä Katalonian luonto vuoristo, metsä, maisema, vuoren huippu, havumetsä

Yövyimme pikkukylässä vanhassa mummolatalossa, jossa oli tunnelmaa kuin suomalaisessa kesämökissä. Aamulla pistimme herätyskellot soimaan ajoissa ja suuntasimme kohti metsikköä. Ajoimme autolla mutkaisia vuoristoteitä, ja minä matkapahoinvointisena pelkäsin jokaista pomppua ja kaarretta – en ole varmaan koskaan ennen niin mutkittelevalla metsätiellä ajellut!

Sieniä Katalonian metsissä, sienestäminen, luontomatkailu, vuoristo

Ymmärsin hyvin, miksi herätyksemme oli vähän jälkeen kuuden. Ensinnäkin sienipaikan löytämiseen meni hieman aikaa. Toisekseen tien sivut olivat jo tuohon aikaan täynnä autoja, sienestäjiä samalla asialla kuin me. Löysimme kuitenkin koskemattoman metsänlaidan, jonka syvyyksiin hiippailimme korit asianmukaisesti kourissamme. Parin tunnin päästä palasimme autolle samaiset korit täytettynä minullekin tosi tutun näköisillä herkuilla, vaikka nimetä en niitä osaisi. Onneksi Jordin kaveri tunsi alansa ja ohjeisti meitä heittämään epäilyttävimmät yksilöt matkasta. Hän osasi kertoa sienien sielujen sopukoista vaikka mitä. Opin aika paljon!

metsäpolku, sieniä, sienikorit, täynnä, sieniä, Katalonia, vuoristo, luonto, sisämaa

Loppujen lopuksi saimme kotiin vietäväksi ihan kunnon sienisaaliin. Kotona puhdistimme niistä sitten ällöttävät madot ja muut ötökät pois. Nyt vain odottelen, jos saisi hieman maistellakin löytämiämme herkkuja.

kukkaseppele, sienikori, luontopolku, metsä, reitti, keltaisia kukkia hiuksissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.