Tori, markkinat Espanjassa
Arki

Perjantaimarkkinat

Joka perjantai kaupungissamme Sant Andreu de la Barcassa järjestetään markkinat. Espanjassa on nimittäin tyypillistä, että kussakin kaupungissa järjestetään nämä markkinat tai tori tiettynä sovittuna viikonpäivänä kerran viikossa. Kyseiseen puotipaljouteen tutustuin ensimmäistä kertaa tänään. Värikkäiden vihannesten ja hedelmien seassa tuli nälkä, ja vaatteita, kenkiä ja koruja pysähdyin ihastelemaan moneen paikkaan. Ymmärrän hyvin, miksi paikka oli täynnä ihmisiä rullilla kulkevine kauppakärreineen: syötävät ovat todella tuoreita ja palvelu on henkilökohtaista. Vaateputiikeissa hinnat eivät hivo taivaita, mutta laatu näyttää kyllä suhteellisen huonolta. Olisi tehnyt mieli kyllä ostaa kaikkea, etenkin kenkiä, koruja ja villapaitoja, mutta jätin vielä sikseen, sillä niiden kivoimpien vaatekappaleiden hinnoilla saan samanlaisia muistakin kaupoista. Lisäksi ostaminen on hieman mutu-tuntumalla menoa, sillä sovitusmahdollisuudet näillä markkinoilla eivät ole kovin kummaiset. Halppiskorut olivat kuitenkin euron parin hintaiseksi todella nättejä, joten luulenpa, että vielä joku perjantai palaan näille apajille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.