Muu Espanja

Pikavisiitti Málagan keskustassa

Maanantaina, Benalmadenan reissun viimeisenä päivänä, ehdimme tehdä pikavisiitin Málagan keskustaan. Itse asiassa bussimatka kiemurteli esikaupunkialuettakin sen verran, että jonkin tason yleiskuvan kaupungista sai tälläkin keinolla. Tosiaan, oikein perinteikäs espanjalaismiljöö on mielestäni vähän nuhruinen ja katukyltit ja mainostaulut vanhahtavia, tiet mukulakivisiä, talot kivisiä ja niiden seinustat rappeutuneita. Lisäksi yleisesti ottaen kaikkialla on tavaraa, oli se sitten käyttökelpoista tavaraa parvekkeelle ladottuna tai roskaa katujen kulmissa. Huoletonta “eripariutta” on näkyvissä ympäriinsä. Näistä paikoista löytyvät yleensä myös ne ihmistyyppirikkaimmat ja aidoimmat alueet, joiden kahviloissa, kaupoissa, leipomoissa ja muissa paikoissa on ihan oma tunnelmansa.

Málagan keskusta oli hyvin tyypillisesti uudistettu kiiltävine kävelykatuineen, puistoineen ja aukioineen. Lisäksi joka kulmalla, siis turhauttavankin monella, oli meneillään rakennustyöt. Teitä uusittiin, paikkoja korjailtiin ja kunnostettiin, mutta useimmat projektit näyttivät jopa koko maan kääntämisoperaatioilta. Luulen, että näillä isoilla kunnostuksilla on jotain tekemistä sen kanssa, että Málaga tavoittelee vuoden 2016 Euroopan kulttuurikaupungin titteliä.

Kävimme syömässä hyvät mutta hitaasti valmistetut pizzat mukavalla aukiolla, joka näkyy tuossa postauksen kansikuvassa. Ainut, mikä hieman ärsytti, oli soittoniekat ja taiteilijat, jotka olivat ottaneet paikan omakseen ja anelemassa rahaa esitys esityksen jälkeen.

Koimme myös pientä shoppailuvimmaa, ja sainkin napattua muutaman tuliaisen mukaani, vaikka käsimatkatavarani olikin ahdettu jo täyteen. Mutta pieniä söpöjä juttujahan nämä vain olivat:

vaaleanpunainen pikkulaukku rusetilla, Espanjan ostokset

Hauskat sormukset, noppa, helmet, rusetti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.