Muoti,  Sää

Syys-Jenni

Täytyy se myöntää; vaikka kuinka Barcelona ja Espanja onkin, on täällä myös kylmä. Syksy tulee eittämättä sekä puun lehtien väreinä, tuulen puuskina että kylmänä kosteutena. Päivän aikana lämpötila voi kuitenkin vaihdella yli kymmenen astetta, joten vaatteita saa vaihtaa kellon ajan mukaan tai ainakin kerrospukeutumista harrastaa. Aamut ovat tosi kylmiä välillä (kymmenen asteen tienoilla tekee jo mieli laittaa lapaset käteen), mutta päivällä saattaa taas auringossa olla niin lämmintä, että pelkällä pitkähihaisella pärjää. Tämä on myös se aika vuodesta, kun kaduilla näkee kaikenlaista pukeutumista: toisilla on vain paita, toisilla takki, jotkut hullut kulkee shortseissa ja t-paidassa (yleensä turistit…) ja toisilla on jo toppatakki käytössä. Itse olen päätynyt viime aikoina kevyeen syksypukeutumiseen, ja itselläni on ainakin toiminut. Välillä voi laittaa villatakin väliin ja välillä ottaa pois. Kaulahuivikin on välillä lämmin, iso ja villainen, toisinaan vain kevyempi puuvillaversio.

Tiedän kuitenkin, että talvi on tuloillaan ja ihan kulman takana on aika, jolloin balleriinoissa palelee, kevyt takki ei riitä, ja pipot, kaulaliinat, villasukat sekä lapaset on kaivettava kaapista. Lisäksi vain muutama villainen paita kaapissa huutaa armotta ostamaan kaimojaan lisää, sillä niitä tarvitaan. Ulkokylmyyden ohella sisätiloissa ei aina ole sen kummaisempia lämmitys-systeemejä ja ikkunat eivät ole eristein vuorattuja. Olenkin huomannut, että täällä rakastetaan isoja villaisia paitoja ja muhkeita talvivaatteita, sekä erityisesti muodikasta näyttää olevan omistaa semmoinen vanhahtava, “lappalaistyylinen” villapaita, jossa on esim. joku poron kuva tai vastaavaa. Kenkinä toimivat yleensä jotkin saappaat tai nilkkurit, joihin täällä ollaan aika hulluna, sillä kengät ovat tunnetusti ihania Espanjan maalla.

Muutama villainen pehmo-ostos tosiaan olisi ostoslistaan rustattuna, sillä olisihan niitä kotona ollut tänne tuotavaksi, mutta tilanpuutteen takia ajattelin jättää ne kotinurkkiin lojumaan ja sijoittaa täällä pariin kivaan ja uuteen. Toistaiseksi kuitenkin tällä tyylillä oon pärjänny, joten en oo vielä kiirehtinyt kylmänkarkoittajia hankkimaan. Ehkä syvällä sisimmässäni jotenkin toivon, ettei tämä edes tämän kylmemmäksi tästä muuttuisi…

Ps. Koitan uutta muotoilua noitten kuvien kanssa. Klikkaamalla saa tästä (ja joistakin muista) posteista kuvat isommaksi, ja niitä voi selata eteen- ja taaksepäin napeilla helposti. Toivon saavani tämän toiminnon täysin kuntoon pian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.