Arki,  Au pair

Vaikka ymmärrän, en aina ymmärrä

Mitä enemmän alan ymmärtää ympärilläni sorisevaa puhetta, vieläpä katalaania, sitä kummallisemmista puheenaiheista koostuvia keskusteluja huomaan kuuntelevani. Muun muassa tällaisia keskusteluja on lapset käyneet:

– Onko Jennillä pyjamapaita vai normaali päiväpaita päällä? (ruokapöydässä lounaalla)

– “Abril, miksi sulla on kumpparit jalassa?” (sisällä) “No kato, mikä määrä lunta täällä on!”

– Arnau harjasi hiuksiani: ” Ooh, miten kaunis susta tulee…voi vitsit, nyt kun meet kaduille, kaikki vaan kattoo sua Jenni ja sanoo hola guapa (“hei kaunokainen”).”

– Aurinko paistoi taivaalla koulusta kotiin kävellessämme ja Arnau kysäisi : “Voidaanko mennä tänään uima-altaalle, niin kuin eilen?” “Uima-altaalle? Täällähän on kylmä. Eikä me kyllä oltu uima-altaalla eilen…” “Niin..tai niinku tässä yks päivä oltiin…” (siitä oli kulunut noin kuukausi, kun viimeksi oltiin pulikoimassa)

– Kun haen lapsia koulusta, he tykkäävät, että otan heidät syliin tai reppuselkään hetkeksi ja kannan pari askelmaa portille. Uskomaton selkäkipuni (ei tästä syystä johtuen kuitenkaan) ei sallinut moista kuljetuspalveluna oloa, joten jouduin kieltäytymään hommasta eräänä päivänä, ja sitä seuraavanakin. “Muistatko? Minun selkä on kipeä…”, muistutin. “Niin…mutta siitähän on jo vuosi tai jotain”, ihmetteli Arnau.

– Abril äidilleen illallispöydässä (katalaaniksi): “Äiti, minusta tuntuu, että Jenni osaa katalaania. Aina välillä se ymmärtää, mitä me sanotaan ja vastaa espanjaksi ihan oikein…”, jonka jälkeen käännyin Abrilin puoleen ja totesin espanjaksi: ” Ymmärrän enemmän kuin arvaatkaan…” Aivan mahtava ilme tytöllä!

0 Comments

 • Jenni

  Supermukava kuulla, että viihdyt blogini syövereissä, ja aivan varmasti voin "kieli"-postauksen pistää tulemaan. 🙂 Pidän syystakkia tällä hetkellä joka päivä päällä, ja voin kertoa kokemuksella, että joulun tienoilla ON kylmä. Talvitakki, pipo, lapaset ja kaulahuivi on tarpeen… 😉 Lisäks ikkunat ei oo kovin eristekummia ja patterit ei aina pelasta, joten kesäkuteilla ei kauhean kauan loppujen lopuksi pärjää.
  Ihana kuulla suunnitelmistasi ja Barcelona-innostuksestasi. 🙂

 • Anonyymi

  oii kuulostaa niin sulosilta lapsilta :')
  haha tuli ihan omia muistoja mieleen ku mul oli harmaat collarit ja harmaaruskee huppari nii espanjalaiset pojat sano et ''kiva pyjama'' 😀 heh

  oon opiskellu n. puoltoista vuotta espanjan kieltä(mas o menos) (1krt/vko) ja ens kesänä ois lähtö barcelonaan, mitä luulet et kauan kestää et pysyy mukana keskusteluissa ja ymmärtää ja osaa vastata jotain? se on tosi henkilökohtasta ja jokaisella menee varmasti oma aikansa, mutta kauan sulla meni? ja oliks sulla yhtään esp. kielioppia takana:)? ja kiinnostais kovasti sitten ku barcelonaan pääsen alkaa opiskelemaan jonkun verran myös katalaania ku tällä hetkellä osaan sanoa soc ja bona dia/nit ja adeu:D niit miten sun mielestä se eroaa espanjan kielestä? onko kovinkin vaikeaa ja ootko siellä ollessas oppinut kuinka paljon sitä?

  oon barcelonassa ollut kesä aikaan ja on muuten toooosi kuuma! joka on ihan kivaa kyllä;D mut entäs sit millanen syksy/talvi on sielläpäin:) ja millasena oot pitäny barnan yöelämää?

  kauheen pitkä kysely ''kommentti'':D heh..oon vaan selannu tosi paljon kaikkia sivuja barcelonasta ja tää on ehdottomasti paras ja viihdyttävin:D
  ja mistään en oikeestaan oo löytäny tosta kieliasiasta mitään niin oisin tosi kiitollinen jos saisin vastauksia ja varsinkin suomalaiselta!:) ja satutko tietää paljon on suunnilleen kk maksut bcn:ssa saleilla?

  kiitos jo tosi paljon etukäteen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.