Barca-pelin katselua baarissa
Arki

Femma – Barça-peli baarissa

Vuoden tärkeintä matsia, Barça vastaan Real, tuijotettiin lähes jokaisessa kodissa, kadun kulmassa, kuppilassa ja baarissa täällä Barcelonan seudulla, ja monessa muussakin maailman kolkassa, eilen. Jännitystä ja tunteella mukana seuraavia katsojia riitti, vaikka pelin tulos olikin jo alkuminuutteja myöten aika selvä: Barça vei himoitun voiton 5-0. Tv:n kuvaruutu näytti meille taidokkaan jalkapallon lisäksi paljon kuvaa sankareista ja pahiksista, voittajista ja häviöistä, nyrpistelijöistä ja riemutsijoista. Juhlinta kuului kaduille ja kaduilla, mutta suurtungosmeininkiä ei pikkukaupunki-Sant Cugatissa ainakaan ollut. Lisäksi jostain hassun kumman syystä esimerkiksi kahvilat ja baarit olivat sulkeneet ovensa puoliraolleen saatuaan kourallisen jalkapallofaneja pöytiinsä istumaan. Ahdasta pubimeininkiä ei siis suvaittu.

Barça, jalkapallo, peli, matsi, katso, seuraa, baarissa, paikallisessa, Barcelona, paikalliset, illan peli, ilme, pelleily

Menimme poikien kanssa kulmabaariin seisomispaikoille ja saurasimme matsia välillä aina huudahdelleen, taputellen ja maalin tullen laulaen. Säikähdin kyllä alkuun sitä, kun kaikki seuraa peliä suhteellisen hiljaa ja sitten yhtäkkiä kaikki älähtää yhteenääneen: en kai jotenkin tajunnut, että sitä niin intensiivisesti ja sydämellä hiljaa seurattiin.

baari, Barça-peli, jalkapallomatsi, seurataan baarissa, haukkaa voileipää, sämpylää, ruoka

Herkuteltiin samalla ihan mielettömän hyvillä voileivillä: kanaa, vihanneksia, makeaa majoneesia… Täällä jos jossain osataan tehdä sämpylöitä: samanlaisiin en oo ikinä törmännyt Suomessa! Siis voisin syödä erilaisia sämpylöitä vaikka joka päivä täällä.

Barça-matsi, peli, jalkapallo, pojat, katsoo, syö, ruoka, Barcelona, baarissa

Hassua, miten yksi urheilulaji voi olla niin tärkeä juttu täällä: monelle se ei kuitenkaan ole jalkapalloa, vaan jotain paljon suuempaa. On paljon tärkeämpää voittaa ottelu Madridia vastaan kuin koko sarjaa. Onhan meillä Suomessakin jääkiekko, ja kaikki tietää sen tunnelman, kun loppuottelussa pelaa Suomi rakasta naapurimaataan vastaan. Tai sen, jos kultamitalista ei päästä kamppailemaan, niin se toiseksi tärkein asia on voittaa edes se Ruotsi.

0 Comments

  • Jenni

    Nekin, jotka ei peliä katsoneet, kertoivat voineensa seurata pallokamppailua naapureiden huutoja kuunnellessa. Huudot, paukuttelut ja tanssiaskeleet kaikuivat kuulemma niin selvästi, että lopputuloksesta ei ollut epäilystä, vaikka minkään maailman telkkaria ei olisi avannutkaan.

    Satuttiinpa miulta kysymään pelaanko Suomessa jalkapalloa, tiedetäänkö siellä siitä mitään. No voi veikkoset, vaikka kaukana ollaankin, niin kyllä meillä silti pallon perässä juostaan (vaikka ei kummasesti osattaskaan) tai ainkin kiinnostuneimmat maailman menoa seuraa. Viiden minuutin katselemisen jälkeen kysäistiin "niin siis tiiät sie nää jalkapallonsäännöt?". Voi höpsöjä! x) "Ei kun ihan vaan sillä, että ite en oo kauheen varma noista jääkiekon säännöistä…", oli selitys, kun nauroin kysymykselle hilpeästi.

  • belify

    Voin niin kuvitella millanen meininki siellä on ollut! Itsekin seurasin täältä Suomesta käsin tosin. Kamala peli ihan suoraan sanottuna, itse kun kannatin vähän enemmän Realia. 😀 No Barca kyllä ansaitsi voiton, ehdottomasti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.