Castanyada / Halloween,  Juhlapäivät,  Ruoka

Kolme juhlaa, yksi yli muiden

Halloween-viikonloppu, Kuolleiden päivä ja Kastanja-juhla; kaikki nämä on Barcelonan seudulla merkattu samaan viikonloppuun.

Halloween näkyi lähinnä koristepaljoutena kaupoissa, kahviloissa ja baareissa, muutamilla oli hirviö-asuja päällä ja eri puolilla järjestettiin Halloween kekkereitä. Karkkia ja kepposta ei kuitenkaan täällä kovin harrasteta.

Kuolleiden päivä on enemmän meksikolainen perinne, johon kuuluvat alttarit ja erilaiset koristeet muistamaan vainajia: hauskoja pääkalloja, kukkia ja kynttilöitä. Tätä perinnettä en kuitenkaan huomannut erityisesti katukuvassa.

Sen sijaan ehdottomasti näyttävintä on ollut Kastanja-päivän, La Castañada, juhlinta. Katujen kulmissa paistetaan popsittavaksi paistettuja kastanjoita, kodeissa ja leipomoissa levotaan pikkumakeita marsipaaniherkkuja (panellets) sekä aterialla syödään bataattia.

Panellets, taikinapallo, halloween, kastanjajuhla, katalonialainen herkku, jälkiruoka, kookos, pinjansiemen

Lokakuun viimeinen päivä olikin juhlan takia pyhä ja tästä johtuen saimme pitkän viikonlopun. Sunnuntaina kuljeskelimme Sant Cugatissa keskiaikaisilla markkinoilla, josta pystyi löytämään kaikkea suloista ja mielenkiintoista nameista (jopa lakritsia!), koruihin, saippuiohin ja luonnon voiteisiin–käsintehtyä ja aitoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.