Ruoka

Nyt potuttaa – Patatas bravas

Viikonloppuisin meillä on aina kunnon kokkaussessiot poikaystävän kanssa, sillä täällä keittiöpuuhiin käytetään aikaa ja niitä tehdään täydellä sydämellä. Täällä oltuani Suomen kokkailuni vaikuttavat lähinnä ainesosien lämmittämiseltä. Jos Suomessa ruoan valmistukseen menee aikaa enemmän kuin se puoli tuntia tai 45 minuuttia, on kyse jo jostain spesiaalimmasta. Täällä se on kuitenkin normaalia. Välillä tuntuu, että iso osa päivästä saattaa mennäkin täällä yksinkertaisesti vain ruokaan: sen ostamiseen (supermarkettien lisäksi on hyvin yleistä ostaa liha lihatiskiltä, leipä leipomosta, hedelmät torilta tai hedelmäkaupasta…), laittamiseen (hitaasti ja hartaasti, ruoan annetaan kunnolla ruskistua ja paistua tiristen) ja syömiseen (joka ei ole pelkkää syömistä, vaan usein jutustelua, ajanviettoa ja yhdessä oloa).

Viime viikonloppuna sain ensimmäistä kertaa maistettavaksi itse tehtyjä uppopaistettuja perunoita tulisella tomaattikastikkeella ja aiolia (täällä katalaaniksi: all i oli, eli suoraan suomennettuna “valkosipuli ja öljy”). Tämän annoksen nimi on siis patatas bravas. Ja hyvinhän tuo onnistui! Kyllä ne itse tehtyinä erilaiselta maistuivat. Vaikka en todellakaan ole tulisen ruoan ystävä, tuo valkea öljy-valkosipulikastike tasoittaa sen maun mainiosti. Kerran tilattiin Emmin kanssa tapaksena lautasellinen näitä, ja voin sanoa, että ilman aiolia oli aika äkäistä herkkua.

0 Comments

  • Jenni

    No tehtiin (tai jordi teki, oon kerran kokeillu Suomessa kotona, ja se vähän kärtsähti siihen kohtaan, kun piti pistää perunat öljyyn, niin kilttinä tyttönä (=tyhmänä) jotenkin odottelin, että se öljy rupeis veden tavoin kihuu:D Oli vähän kuumat paikat, ekana pyöri mielessä vaan paloturvallisuus ohjeet: ÖLJY PALAA, ÄLA SAMMUTA VEDELLÄ, KANSI PÄÄLLE!:,D) Mutta nyt viisaampana voisin jopa väittää, että saattasin onnistua, että eiköhän me tätä herkkua ens kerralla syödä sitten. Ja hei, sitä valkosta soosia tarpeeksi, nii ei suu tulistu liikaa! 😀

  • Anonyymi

    pystynköhä mä ees kommentoimaa tähä,mut yritän kuitenki 😀 Siis teittekö oikeesti ite patatas bravasii? oon nii kade! tuli varmaa älyttömän hyvää! Saat tehä noita mulle ku tuut suomeen,kiitosnam! 🙂 <3
    -Emmi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.