Turron, suklaa, nougat, herkku, joulu, torró, syödään Espanjassa, Barcelonassa, Kataloniassa
Joulu,  Juhlapäivät,  Ruoka

Suussa sulavaa turrónsuklaata

Joulu alkaa pikkuhiljaa näkyä täälläkin, vaikka hassulta se hieman tuntuukin, sillä aurinko porottaa taivaalla. (Miten tuo verbi “porottaa” onkin niin jouluinen? Poroja ja kaikkee…:D) Iltaisin kyllä “valot sammutetaan” (=aurinko laskee) ihan yhdessä hetkessä ja sitten onkin pimeää. Kyllä se hieman sitä tunnelmaa aikaiseksi saa: tulee heti mielleyhtymä kynttilöihin ja tunnelmavaloihin. Kaupoissa alkaa olemaan makeishyllyjä enemmän kuin normaalisti, koristeita ilmestyy ympäriinsä ja lahjaideat pomppivat silmille.

Viime joulua tuli jo vietettyä Barcelonan seudulla, ja koettua monenmoista traditiota ja maisteltua paikallisia jouluherkkuja, yhtenä niistä Turron– nimistä “sokerilevyä”. Turrón on tuollaista nougat tyylistä massaa, joka on sitten maustettu vaikka mantelilla tai pähkinöillä. Ihan buenoherkku!

Mutta auta armias, kun minulle kannettiin eilen nenäni eteen näitä maisteltavaksi:

Saanko luvan kysyä, kuka “hitto” keksi suklaaturronit?! Meni nimittäin kaikkien koskaan maistelemieni joulukonvehtien ohi. Voisin mässätä vaikka koko levyn!


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.