Joulu,  Juhlapäivät

2x joululahjat

Sen lisäksi, että minua muistettiin jouluna kotona kaikella lämpimällä ja pehmeällä (sekä sokerisella ja makealla), lahjoja sateli vielä tammikuunkin puolella, kun itämaantietäjät saapuivat Espanjan kaupunkeihin loppiaisena. Voi onnekkaita, saavat lahjoja kaksi kertaa. Ja voi raukkoja, kun joutuvat miettimään ja ostamaan kahdet lahjat.

Lämpimiä ja pehmeitä juttuja jaeltiin täälläkin, sillä joulu taitaa olla aika laajalla kuumien teekupposten ja pörröisten villasukkien aikaa. Kauniin lilan teekupin ja herkullisen jouluteen lisäksi tietäjät osasivat tuoda mm. kaipaamani kalenterin, jonne saan rustailla muistiinpanot, reseptit, osoitteet kuin päiväkirjan pätkätkin sekä suomeksi aloittamani, mutta kesken jääneen kirjan, Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjo, nyt kuitenkin haasteellisemmin espanjaksi La Sombra del Viento.

joulu, joululahjat, Barcelona, au pair, espanjan kielinen kirja, Tuulen varjo, kynsilakka, teemuki, kuppi, muki, kalenteri, Moleskine, bikinit, Ana Ros

Saatan olla hieman sotkuinen syömäri, sillä sain tyypillisen katalonialaisen muovisen pöytätabletin ja perinteisiä naposteltavia leiväntapaisia…tai ehkä vaan siksi, että minulle haluttiin antaa jotain kovin katalonialaista.

Saapuessani Sant Andreuhun löysin vielä pari yllätystä, jotka lämmittivät mieltä lähinnä niiden ajatuksen takia: lapset haluavat aina, että lakkaan heidänkin kynnet pirteillä punaisensävyilläni, joihin olen hurahtanut täällä ollessani. Sain muutaman putelin lisää kokoelmani, ja nyt minulla taitaa olla lähes kaikki punaisen sävyt ja vivahteet. Ovat tainneet myös vilkaista ripsarikerrokseni paksuuden, sillä sain tuuheuttavan maskaran räpyttimilleni.

Jollakin on tainnut olla jo kesä ja aurinko mielessä, sillä arvaamattani sain myös Ana Rosin tyttömäiset bikinit. Abril halusi innoissaan nähdä, mitä tietäjät minulle olivat tuoneet (sillä lapsille he olivat ainakin olleet hyvin anteliaalla päällä), ja kertoi, että tyttö oli valinnut bikinit minulle äidin kanssa kaupassa. Suloisesti hän selitti, kuinka ne on tarkoitettu sitten kesää varten, kun on lämmin ja menemme uima-altaalle tai rannalle.

itämaan tietäjät, kuninkaat, loppiainen, Espanja, Barcelona, joulu, perinne, traditio

itämaan tietäjät, kuninkaat, loppiainen, Espanja, Barcelona, joulu, perinne, traditio, kulkue, autot, heitetään karkkeja

Valonäytös rakennuksen seinässä Barcelona, Placa de Sant Jaume, kaupungintalo aukio, mapping, joulu, loppiainen

Valonäytös rakennuksen seinässä Barcelona, Placa de Sant Jaume, kaupungintalo aukio, mapping, joulu, loppiainen

Tänävuonna en kahlinut kuvasatoa tietäjien saapumisesta ja muutamat loppiaiskuvat, joita on, ovat vielä omilla teillään, joten tunnelmakuvia vuoden takaa. Aika samalta se tänäkin vuonna näytti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.