Luonto

Luonnon helma

Täällä ollessani olen jostain syystä tykästynyt luonnossa olemiseen, ja aina aurinkoisina viikonloppupäivinä onkin mukava käydä jossakin päin metsikköä astelemassa. Suomessa en ole ollut sitten yhtään luontoihminen: siis pidän luonnosta, mutta ei minua sinne ole mikään metsän huuto koskaan kutsumalla kutsunut.

luonto, luonnonpuisto, luontoalue, lähellä Barcelonaa, delta Llobregat, joen vieressä, lintutorni, lintujen bongaus, polku, reitti, lapsiperheille, lasten kanssa

Barcelonassa ollessani olen kuitenkin huomannut, kuinka hienoa tuo verheys on. Kaupungin melusta joutuu usein ajamaan autolla ennen kuin todellisen luonnon äärelle pääsee. Hienoa ja samalla harmillista, täällä on aika monta luonnonsuojelualuetta: on hienoa, että luonto halutaan säilyttää, mutta todella hälyttävää, että se joudutaan tekemään virallisesti nimeämällä alue suojelluksi. Paikat ovat kuitenkin mielettömän kauniita ja mieltä rauhoittavia. Aina, kun jossain näkyy kaunista kasvistoa, tulee miellyttävä tunne, kun betonirakennusten tilalla onkin puita: näin sen kuuluukin olla. Puistoilla täällä yritetään toki mieli pitää virkeänä, sillä pikkuviheralueita on ympäriinsä.

lintujen bongaus Barcelonan lähellä, Llobregat-joki, jokisuisto, jokialue, luontoreitti, luontopolku, lintutorni

luonto, luonnonpuisto, luontoalue, lähellä Barcelonaa, delta Llobregat, joen vieressä, lintutorni, lintujen bongaus, polku, reitti, lapsiperheille, lasten kanssa, ranta, meri, Garraf

luonto, luonnonpuisto, luontoalue, lähellä Barcelonaa, delta Llobregat, joen vieressä, lintutorni, lintujen bongaus, polku, reitti, lapsiperheille, lasten kanssa, ranta, meri, Garraf

Yksi mielettömän jännittävä elementti täällä on myös vesi. Vettähän toki ympäriinsä kotonakin on aina ollut, mutta meren pauhe on aivan toista luokkaa kuin Järvi-Suomen “lätäköt”. Sen pauhe ja sorina on hämmästyttävää kuultavaa, ja voisinkin vain mennä meren rantaan tuijottamaan ulapalle ilman sen kummempaa syytä. Kaiken lisäksi hiuksille ei kannata, eikä tarvitse tehdä yhtikäs mitään, koska ne kuitenkin menee siinä tuulessa sotkuun!

Llobregat-luonnonpuisto, luontoalue, luonnonsuojelualue, heinät, korsi, Barcelonan lähellä, päiväretki, lintujen bongaus

luontopolku, luontoreitti, luontoalue, joenranta, Barcelonan lähellä, päiväretki

Mentiin lauantaina hyvissä ajoin, sillä lentokentän kupeessa tehdyn luontoretkemme päätteeksi mustat pilvet alkoivat vallata tilaa taivaalta. Kuvat saatiin kuitenkin räpsittyä auringon lomassa, eikä tipan tippaa ehditty niskaamme saada. Innostuin kuin pikkulapsi niin monesta asiasta kävelyreitillämme: mm. nuo valtavan kokoiset kaislat ihmetyttivät. Nehän ovat pari kertaa miun kokoisia!

kaksi sateenkaarta yhtä aikaa, tuplasateenkaari, kaksoisateenkaari, sateen jälkeen, Barcelona

Sateen ropinaa oli mukava kuunnella, kun oltiin turvallisesti auton sisätiloissa. Kotimatkalla saimme vielä yhden iloisen luonnonilmiöyllätyksen (tai oikeastaan kaksin kappalein, jos ihan tarkkoja ollaan…).

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.