Luonto

Luonnon helma

Barcelonassa ollessani olen jostain syystä tykästynyt luonnossa olemiseen. Aurinkoisina viikonloppupäivinä onkin mukava käydä kävelemässä tai vaeltelemassa jossakin päin Katalonian luontoa. Suomessa en ollut sitten yhtään luontoihminen: pidän kyllä luonnosta, mutta ei minua sinne ole mikään metsän huuto koskaan kutsumalla kutsunut.

luonto, luonnonpuisto, luontoalue, lähellä Barcelonaa, delta Llobregat, joen vieressä, lintutorni, lintujen bongaus, polku, reitti, lapsiperheille, lasten kanssa

Barcelonassa ollessani olen kuitenkin huomannut, kuinka hienoa tuo verheys on. Kaupungin melusta joutuu usein ajamaan autolla ennen kuin pääsee todellisen luonnon äärelle. Täällä on aika monta luonnonsuojelualuetta, mikä on hienoa ja samalla harmillista: on hienoa, että luonto halutaan säilyttää, mutta todella hälyttävää, että se joudutaan tekemään virallisesti nimeämällä alue suojelluksi.

Katalonian luontokohteet ovat kuitenkin mielettömän kauniita ja mieltä rauhoittavia. Aina, kun jossain näkyy kaunista luontoa ja betonirakennusten tilalla puita, tulee miellyttävä tunne, että näin sen kuuluukin olla.

lintujen bongaus Barcelonan lähellä, Llobregat-joki, jokisuisto, jokialue, luontoreitti, luontopolku, lintutorni

luonto, luonnonpuisto, luontoalue, lähellä Barcelonaa, delta Llobregat, joen vieressä, lintutorni, lintujen bongaus, polku, reitti, lapsiperheille, lasten kanssa, ranta, meri, Garraf

luonto, luonnonpuisto, luontoalue, lähellä Barcelonaa, delta Llobregat, joen vieressä, lintutorni, lintujen bongaus, polku, reitti, lapsiperheille, lasten kanssa, ranta, meri, Garraf

Yksi mielettömän jännittävä elementti täällä on myös vesi. Vettähän on toki kotonakin aina ollut, mutta meren pauhe on aivan toista luokkaa kuin Saimaan järvet. Meren pauhe on hämmästyttävää kuultavaa, ja voisinkin vain mennä merenrantaan tuijottamaan ulapalle ilman sen kummempaa syytä. Kaiken lisäksi hiuksille ei kannata, eikä tarvitse tehdä yhtikäs mitään, koska ne kuitenkin menee siinä tuulessa sotkuun!

Llobregat-luonnonpuisto, luontoalue, luonnonsuojelualue, heinät, korsi, Barcelonan lähellä, päiväretki, lintujen bongaus

luontopolku, luontoreitti, luontoalue, joenranta, Barcelonan lähellä, päiväretki

Lähdimme lauantaiselta luontoretkeltämme hyvissä ajoin, sillä lentokentän kupeessa tehdyn luontoretkemme päätteeksi mustat pilvet alkoivat vallata tilaa taivaalta. Saimme kuitenkin räpsittyä kuvat auringon lomassa, eikä ehditty saada tipan tippaa niskaamme. Innostuin kuin pikkulapsi niin monesta asiasta kävelyreitillämme: muun muassa nuo valtavan kokoiset kaislat ihmetyttivät. Nehän ovat pari kertaa miun kokoisia!

kaksi sateenkaarta yhtä aikaa, tuplasateenkaari, kaksoisateenkaari, sateen jälkeen, Barcelona

Sateen ropinaa oli mukava kuunnella, kun oltiin turvallisesti sisällä autossa. Kotimatkalla saimme vielä yhden iloisen luonnonilmiöyllätyksen (tai oikeastaan kaksin kappalein, jos ihan tarkkoja ollaan…).

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.