Sant Andreu de la Barca -kaupunki Barcelonan lähellä
Arki

Luonnon lahje

Oma viikkoaikatauluni on sen verran omituinen, että aamu- ja keskipäivällä on lasten katsemisen lisäksi minulla on muutama hassu parituntinen väli, jolloin voin tehdä omia juttujani. Nuo vapaa-ajat ovat kuitenkin niin lyhyitä, että siinä ei oikein kotikulmia kauemmaksi ehdi, siksipä se onkin hyvä käyttää kirjastossa käyntiin, lukemiseen tai vaikka lenkkeilyyn. Tänään lähdin löytöretkelle kulmakunnan tutkimattomille seuduille. Kiipesin siis kukkulalta kukkulalle kunnes pääsin mukavan korkealle vuorille katselemaan maisemaa kaupungin ylle. Vaikka vuoristoa ja luontoa ympärillä onkin, täytyy kyllä myöntää, ettei Sant Andreu mitään kaupunkien missikilpailuja kyllä voita; joka kulmalla on aika räihnäistä, ja sieltä kukkulan päältä löysin surisevan vedenpuhdistamon, joka pikemminkin näytti pelottavalta vankilalta. Toisaalta kaikki tämmöiset paikat ja olemisen jäljet ovat aika mielenkiintoisia ja salaperäisiä: joka paikkaan piirretyt graffitit ja rutistetut limsapullot kertoo aika paljon tästä kaupungista ja sen ihmisistä…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.