Juhlapäivät,  Sant Antoni / Els tres tombs

Ratsuilla traditioita – Sant Antoni -hevosparaati

Heräsimme tänään rumpujen kuminaan ja torvisoittojen siivittämään aamuun: Sant Cugatin kaduilla oli käynnissä Els tres tombs -hevoskulkue. Rytmejä kuunnellessa innostuimme ja päätimme mennä katsomaan, miltä tuo paraati oikein näyttää.

Els tres tombs, Sant Antoni, eläinten pyhimys, juhlapäivä, paraati, hevonen, ratsastus, Espanja, Barcelona

Els tres tombs, Sant Antoni, eläinten pyhimys, juhlapäivä, paraati, hevonen, ratsastus, Espanja, Barcelona

Kuten hyvin usein täällä Kataloniassa, tämäkin juhlakulkue liittyy pyhiin ja myyttisiin hahmoihin sekä uskomuksiin. Els Tres Tombs -hevoskulkue järjestetään eläinten suojeluspyhimys Pyhän Antonin kunniaksi. Siksipä useat olivat tuoneet koiransa ja kissansa, yksi jopa hamsterin häkin, näytökseen.

Kaduilla vilisi muitakin perinteikästä: ratsaille nousseet olivat pukeutuneet joko tyylikkäisiin ratsastusasuihin silinterihattuineen ja siisteine puvuntakkeineen tai sitten arkipäiväisempiin, entisajan maalaishenkeä huokuviin vaatteisiin, joiden seurana oli perinteikkäitä katalonialaisia lakkeja ja huiveja. Matkan varrella kulkue pysähtyi vanhojen ja historiallisesti tärkeiden talojen kulmille, joissa heille tarjoiltiin muun muassa viiniä kannusta sekä leipää.

Els tres tombs, Sant Antoni, eläinten pyhimys, juhlapäivä, paraati, valkoisia hevosia, ratsastus, ratsastuskoulu, Espanja, Barcelona

Hevoset askelsivat taidokkaasti. Paraatin loppupuolella saapuivat suuret, painavat kärryt, joita veti useampi hevonen tai aasi. Ihmisiä oli puolenpäivän aikaan kerääntynyt joukoin paistattelemaan päivää auringossa ja katsomaan tätä suurta “hevosrallia”.

On ihanaa, kun kaupungeissa järjestetään tällaisia tapahtumia ja tempauksia tiheään tahtiin niin, että ihmiset ovat yksissä tuumin samaan aikaan liikkeellä. Tapahtumien ei edes tarvitse olla massiivisia spektaakkeleja ollakseen mielenkiintoisia.

Sant Antoni, Els tres tombs, juhla, juhlapäivä, traditio, perinne, eläinten suojeluspyhimys, lemmikit, aaseja, aasit, hevosia, hevoset, kulkue, paraati  Sant Antoni, Els tres tombs, juhla, juhlapäivä, traditio, perinne, eläinten suojeluspyhimys, lemmikit, aaseja, aasit, hevosia, hevoset, kulkue, paraati

Els tres tombs, Sant Antoni, eläinten pyhimys, juhlapäivä, paraati, hevonen, ratsastus, Espanja, Barcelona, vanhanaikaiset vaunut

Sant Antoni, Els tres tombs, juhla, juhlapäivä, traditio, perinne, eläinten suojeluspyhimys, lemmikit, aaseja, aasit, hevosia, hevoset, kulkue, paraati

Unohdin muuten, että olen allerginen hevosille, joten aivastelin loppuparaatin ajan sitten ihan olan takaa.

Els Tres Tombs -hevoskulkueita järjestetään Katalonian eri kaupungeissa ja kylissä erityisesti tammi-, helmi- ja maaliskuun viikonloppuina. Löydät Els Tres Tombs -kulkuiden ajankohdat ja kaupungit täältä.


Haluatko pysyä ajan tasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.