Vierailukohteet

Huipulla – Montjuïc-kukkula ja kasvitieteellinen puutarha

Montjuic-kukkulan kasvitieteellinen puisto, puutarha, kasvit, puut, vierailukohde, vierailupaikka, aurinkoinen päivä, vuori

Montjuic-kukkulan kasvitieteellinen puisto, puutarha, kasvit, puut, vierailukohde, vierailupaikka, lapset, aurinkoinen päivä, vuori

punainen, keltainen kasvi, erikoisia kasveja, kasvitieteellinen puutarha, puisto, Montjuic-kukkula, vuori, Barcelona

kaktus, kaktuksia, kasvitieteellinen puutarha, puisto, Barcelona

Kävelyreitti kasvitieteellisessä puutarhassa, Barcelona, rauhallinen vierailukohde, Montjuic-kukkula

vesi, tekojärvi, lampi, kasvitieteellinen puutarha, Montjuic, Barcelona

liukumäki, metallinen, harmaa, vauhti, lasku, iloinen, Montjuic-kukkula, lasten kanssa

Kuvat on napsittu sunnuntaiselta perheretkeltämme Barcelonan Montjuïc-kukkulalla. Kukkula sijaitsee kaupungin lounaispuolella, jonne kuitenkin pääsee vaivatta keskustasta käsin. Laajan kukkula-alueen historia on värikäs, sillä siellä on mm. vanha linnoitus Castell de Montjuïc sekä merkittäviä ja näyttäviä vuoden 1992 olympialaisten paikkoja, mm. olympiastadion (joka on tunnettu myös jalkapalloseura Espanyolin entisenä kotikenttänä) avajaisia ja lopettajaisia varten rakennetut mahtavat rakennukset sekä niiden ympäristöt suihkulähteineen sekä uima-allas, jonka äärellä on kuvattu Kylie Minoguen Slow-musiikkivideo. Vuoren rinteillä on merelle ja kaupunkiin avautuvien näköalojen lisäksi mielenkiintoisia kohteita kuten Espanjalainen kylä (Poble espanyol), kasvitieteellinen puutarha, hautausmaa sekä museoita.

Barcelona, ylhäältä päin, ylhäältä käsin, harmaa, sumuinen, Montjuic-kukkula, vuori, maisema, näkymät, teleferic

kanuuna, auringonlasku, Montjuic-kukkula, vuori, Barcelona, historia, sota, muistomerkki

Barcelona, Montjuic, kukkula, vuori, linnoitus, rakennelma, historia, silta

Barcelonan satama, rahtilaivat, rahtialukset, Montjuic-vuori, kukkula, näkymät, maisema

Barcelona, Montjuic, kukkula, vuori, maisema, näkymä, merelle, satama, linnoitus

teleferic, kaapelihissi, yläilmoissa, kaupugin yllä, Montjuic-kukkula, vuori, maisema

Tällä kertaa kävimme tutustumassa ainoastaan historiaa tihkuvaan linnoitukseen (Castell de Montjuïc) sekä kukkasiin kasvitieteellisessä puutarhassa (Jardí botànic), sillä sunnuntai-iltapäivisin on hyvä hyödyntää monen nähtävyyden ilmainen sisäänpääsy.

Montjuïc-kukkulan ympäristö on mukava, rento kävelyretkikohde, ja aina jos vähän korkeammalle tasanteelle täällä pääsee, on näky ja maisemat kyllä sen arvoisia! Ja todellakin, kasvisto siellä ei ihan havupuita muistuta, joten suomalaiselle ympäristö on hyvinkin eksoottisen kaunista. Leppoisalle sunnuntaille kannattaa juuri jotain tällaista suunnitella.

2 Comments

  • Jenni

    You read Finnish?!:) Great, and thanks for informing me, hih!:) But it was just expressed maybe in a confusing way as I meant "furthermore nowadays it's also known because…". Nice to hear, it was a funny day. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.