Ruoka

Kaakaohetki

Sain maanantaina vapaa-illan, ja käytin sen happihyppyyn Barcelonassa. Käytiin (taas) Jordin kanssa kulmakuppilassa, pienessä, värikkäässä, puisessa ja idyllisessä baarissa, jossa on myös parvi, ja jossa soitetaan rauhallista mutta iloista musiikkia. Paikka on pikkukujalla, mutta halpa kahvilaksi (cappucinokin maksaa vaivaiset 1,50 e).

Sisään astuessamme kuulin maailman ihanimman lauseen: ” Saanko tilata puolestasi?” Olen itse tosi huono päättämään aina, mitä otan, ja lisäksi, sain eteeni aivan mielettömän herkullisen kupillisen kuumaa, joten en voinut panna pahakseni ehdotusta. Pöytään kannettiin kaksi kuumaa, pullotettua katalonialaista kaakaota, Cacaolatia. Nam! Se on vähän kuin pillipirtelöitä, tai kaakaota, nestemäistä, mutta maistuvaa. Kyseistä nautintoainetta voi litkiä kuumana tai kylmänä, ja voin vain hyvin kuvitella, että kylmän talviäpäivän lämmike muuttuu herkulliseksi kesäjuomaksi jääkappilämpöisenä. Ei tätä joka päivä juo, mutta jos joku kerta noin kauniisti tarjoaa, niin totta kai se on merkki, että nyt nautiskellaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.