Au pair

Miksi lähdin au pairiksi?

Olen täällä, koska tällä hetkellä asun paikallisessa katalaanin kielisessä perheessä au pairina autellen lasten- ja kodinhoidossa.

Ja miksi olen au pairina, ja etenkin miksi juuri täällä, on pidempi tarina: tein sohvasurffausmatkan Barcelonaan kaksi vuotta sitten huhtikuussa. Pari viikkoa asustelin aina muutaman päivän kerrallaan eri kattojen alla erinäisissä sohvissa, sängyissä ja sängyn-tapaisissa, henkilöiden luona, jotka olin sohvasurffariyhteisön nettisivuilta bongannut. Juttuhan menee niin, että luodaan profiili, jonka jälkeen on tarkoitus saada kulttuurivaihtoa ja tutustua uusiin ihmisiin, vaikkapa vapaaehtoisesti majoittamalla muita surffareita, tapaamalla yhdessä tai matkustelemalla itse. Harjoitin siis jälkimmäistä täällä ollessani, tapasin toinen toistaan ystävällisempiä ihmisiä ja tutustuin kaupunkiin ja lähiseutuihin aivan eri tavalla paikallisten kanssa kuin mitä perusturistina olisin koskaan tutustunut. Tuolloin tutustuin myös nykyiseen poikaystävääni kaverin-kavereiden kautta, jonka jälkeen matkustelimme ristiin rastiin jotakuinkin vuoden verran. Tuli siis kiinnyttyä ja ihastuttua hänen lisäksi myös Barcelonaan vieläkin enenmmän.

Ulkomailla olen matkustellut omin päin jo ennen Barcelonaakin, mutta tämä oli ehkä itsenäisin ja itsenäistävin kokemus. Muutenkin olen aina ollut todella innostunut kielistä, eri kulttuureista ja tavoista ja muista maista, ja harkitsin jotain au pair- vuoden tapaista jo lukion jälkeen, mutta se vielä jäi taka-alalle. Nyt kuitenkin tuntui hyvältä hetkeltä kokeilla maailmalla eloa, sillä tuntui varmalta lähteä paikkaan, josta jo jotain tiesin, ja jossa oli jo tuttuja ihmisiä. Toisaalta olisin varmasti tehnyt saman, vaikka ei kohde vielä niin kotoisa olisikaan. Barcelonan mahdollisuudet, monipuolisuus, ihmisten rento asenne, suurkaupungin luonne, lämmin henki ja nuorekkuus valloittivat minut. Haluan oppia espanjaa ja olla itsevarmempi kaikkien kokemusten jälkeen.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.