Yöelämä

Elämä on yksi iso fiesta – Ribelino’s & BeCool

Päivitys 02/2019: Ribelino’s ja BeCool -klubit ovat lopettaneet toimintansa.

Viikonloput on ollu viimeaikoina tanssijalkojen koettelua, sillä useampana iltana on tullut eksyttyä Barcelonan yön pimeinä tunteina klubien tanssilattioita valloittamaan.

Jotta hyvästien sanomisen vaikeutta ei unohtaisi, oli puolitoista viikkoa sitten perjantaina Elinan vuoro. Tämä rehellisen suorapuheinen, hassutteleva suomiblondi sanoi heipat ystävyksille koti-iltamissa, joissa mussuttelimme suomalaiseen tapaan lakuja ja pelasimme juomapelejä, kuten En ole koskaan ja Frendit- peliä, josta en ollut ennen kuullutkaan; säännöt menevät kutakuinkin niin, että pistetään Frendit-sarjan joku jakso pyörimään, ja jokainen paikalla olija valitsee yhden henkilöhahmon. Aina kun valmiiksi nauretun komedian yleisö nauraa, jollekin jota valitsemasi hahmo sanoo tai tekee, saat juoda. Olin itse kuitenkin tuona iltana sen verran kipeä, että menin muiden seuraan ilokseni hengailemaan, mutta en innostunut sen suuremmista pippaloista, ja lähdinkin kotia kohti muiden suunnatessa klubeille. Tutustuin kuitenkin taas kerran moneen uuteen kasvoon, au paireihin tai vaihtareihin, jotka ovat olleet täällä jo vaikka kuinka pitkään, mutta joiden seurassa en vaan ole sattunut pyörimään. Pienet ovat piirit, mutta myös jakautuneet.

Lauantaina olin jo ainakin henkisesti paremmassa kunnossa, ja lähdiemme toisella poukalla, Theresen, Ekaterinan, Rebeckan ja Miquelin kanssa aivan toiseen Barnan kolkkaan kuin missä edeltävänä iltana olin ollut. Ensin siemailtiin ja höpöteltiin pikkukämpässä, joka oli kaiketi Miquelin äidin toimistohuoneisto tai vastaava. Sieltä otimme metrolinjan yliopistoalueen tuntumaan, Zona Universitatille, jossa päädyimme paikkaan nimeltään Ribelino’s. Henkilökohtaisesti tykkäsin paikasta paljon, sillä se oli kiiltävä ja moderni. Ihmiset olivat pukeutuneita kauniisti mutta ei yliampuvasti. Musiikki oli mielekästä tanssittavaa: dancea, tunnettuja hittejä, mutta ei niitä kaikista kuluneimpia ja saatiimpa aika ajoin latinoa ja reggaetonia väliin. Paikallisille paikka on ehkä hieman glamour, sinne pukeudutaan hyvin ja on”sellainen, jossa rikkaat lellityt lapset käyvät”, sillä aika nuorta porukkaa näytti värivalojen välkkeessä pyörivän. Itse tunsin oloni kuitenkin aika kotoisaksi: en sillä, ettäkö olisin kovin glamour tai lellitty rikaslapsi, mutta jos en välittänyt kummemmin muista kanssatanssijoista, vaan nautin oman porukkamme hyvästä seurasta, minulle ainakin kelpasi. Ja minä ainakin tykkään välillä pistää kunnon juhlamekon päälle ja korkkarit jalkaan–silloin tuntee juhlivansa!

Barcelona, klubi, yöelämä, baari, Ribelino's, kaverit, kollaasi, juhla, bileet, biletys,

Seuraava aamuseiskaan valvominen koettiin heti perään viimeperjantaina, kun viaton “mennään yhdille” muuttuikin aika moneksi. Jordin hulluuden partailla keikkunut koulutöiden urakka oli saanut vihdoin päätöksen, ja sitähän täytyi toki hieman ylistää. Aloitimme illan rauhassa ja ajoissa (joskus kymmenen aikaan!) urbaanissa ja rokissa Bollocks-baarissa, joka on skeittari-surffarimesta Nevermindin velikaima: sisään siis astutaan paksun mustan verhon kautta, seinillä hilluvat lautailukamat ja sisustus on taiteellisen nuhjuinen kaikkine graffiteineen. Tutustuin Jordin kurssikavereihin, joiden kanssa nostettiin illan ensimmäiste maljat (tai oikeastaan oluet), jotka maistuivat nähtävästi sen verran hyville, että päätettiin jatkaa iltaa myöhemmäksikin. Välissä tosin kaveriporukka vaihtui, sillä lyöttäydyimme tutumpaan poikaporukkaan BeCool- nimiseen klubiin suunnatessamme.

Paikka on jokseenkin kaupungin keskustan ulkopuolella, mutta sinne pääseminen oli suhteellisen vaivatonta junalla Muntaner-pysäkille asti puksuttaessa. Näyttäneepä lähellä olevan muutama metropysäkkikin, joten paikkaa ei ole pystytetty ihan seitsemänteen kuuseen, mutta kyllä sinne mennessä pitää olla jokseenkin tietoinen, mihin on suuntaamassa, sillä klubi ei nimittäin ihan hirvittävän näkösällä ole.

Meininki oli aika toista luokkaa kuin edellisen viikon visiitti Ribelino’sissa, sillä ihmiset olivat pukeutuneet aika moneen makuun, mutta lähinnä hyvin casual: semmoisissa kuteissa, joissa lähtisi baariin istumaan iltaa, ei siis klubille bailaamaan, saattoi tuntea kuuluvansa joukkoon helposti. Mielekästä minulle oli, että paikka tulvi paikallista, aitoa väkeä, eikä niinkään huomionhakuisia turisteja tai muita ällöttävyyksiä. Ihmiset tulivat juttelemaan helposti, mutta huomasivat kyllä jotenkin heti minusta, etten ole paikallisia: “Sä oot guiri, etkö ookin?” (=ulkomaalainen).

Barcelona, klubi, yöelämä, baari, Be Cool, kaverit, kollaasi, juhla, bileet, biletys

Toinen suuri eroavaisuus oli musiikki. En pitänyt siitä aluksi lainkaan, sillä alakerran elektroninen, hypnoottisiin svääreihin ulottuva taustamusiikki ei tanssittanut yhtään. Alakerran tanssilattia oli pyörivää mallia, jonka mukana heiluessa tuntui, että pitäisi varmaan olla kaiken lisäksi vielä pilvessä tai jotain, jotta ymmärtäisi kyseisen musiikin päälle. Oscar kyllä ryntäsi korjaamaan käsitykseni kertoessaan, ettei meno aina ihan sellaista ollut: “Yleensä täällä on vähän parempaa musaa, tuota screeniä ei ole tuossa, vaan voidaan tanssia korokkeella, ja täällä on paljon enemmän tyttöjä kuin poikia. Siks mä tykkään tästä paikasta.”

Yläkerta pelasti totaalisesti illan, sillä vaikka tiskijukan taidot eivät hurmanneet meitä sielläkään, oli lempeä elektroninen rokki tanssittavampaa ja mukana hyräiltävämpää kuin yksikään niistä alakerran päättymättömistä kappaleista. Saimme koko porukan vihdoin ja viimein hassuttelemaan tanssiaskelin, ja siinä sitten satunnaisia juomanhakureissuja lukuunottamatta monta monenmoista tuntia rokattiin. Olinhan jo toki varoittanut (lähinnä itseäni) siitä, että jossain vaiheessa iltaa inhoan korkkareitani. Ja niinhän siinä kävi, että ei ne jalat semmoisen hyppimisen jäljiltä minua olisi kotiin asti niillä senteillä kävelyttäneet. En kuitenkaan halunut ruveta tyttömäisesti moisista jalkakivuista valittamaan, joten vedin sirosti korkokengät jaloistani ja tepastelin sukkahoususillani juna-asemalle. Ehkä paras päätös ikinä.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.