Au pair

Niños, niños

Arnau oli ollut tuhmasti jo alkupäivästä, joten rangaistukseksi hänelle ei annettaisi illalla ruoan jälkeen turron- suklaata. Iltapäivällä poika kuitenkin heitteli tavaroita ympäri olohuonetta ja huusi hullunlailla, ja sanoin Arnaulle, että hänen täytyy lopettaa. Poika vastasi vain, koska hän on jo muutenkin arestissa, eikä saa suklaata illalla, ei häntä hätkäytä tuon taivaallista. Jos on jo kerran arestissa, voi siis tehdä mitä vain.

– Sain tässä jokin aika sitten kunnon syvällisen oppitunnin tästä elämästä ja sen kestävyydestä: “Jenni, tiiätkö, mikä meijän planeetan nimi on? Se on Maa. Ja se on kolmas planeetta auringosta. Ja aurinko ei oo planeetta. Ja ne kaikki on avaruudessa. Mut Maa on ainoo, missä me voidaan elää, koska täällä on vettä. Jos menee ulkopuolelle, kuolee. Säkin kuolisit, jos menisit Maan ulkopuolelle. Mut kuollaan me kyllä täälläkin kaikki joskus. Mut elä huoli! Jeesus pelastaa meidät, ja pääset taivaaseen. Siellä me nähdään myös Kuninkaat (jotka tulee loppiaisena), ja ne antaa meille karkkeja. ”

– Välillä lapsien on vaikea käsittää tätä järjestelyä, että asun täällä, mutta että minulla on myös oma perhe, asun normaalisti jossain muualla ja puhun jotain muuta kieltä kuin heidän omaansa. He kuvittelevat, että Suomeen pääsee hujauksessa, että siellä on aina ihan kamalasti lunta ja että siellä puhutaan “finlandiaa” (esp. finés tai finlandés). Olimme menossa eräs ilta nukkumaan iltasuukkojen kera. Abril antoi ensin yhden, ja sitten huusi perään “ei ei kun tuu takas” ja antoi vielä monta lisää. “Oho, miten monta!”, sanoin sille, ja arvatkaa mitä tämä nokkela tyttö vastasi: “Nii, kaikille siun perheenjäsenille!” Osaa ne olla herttasiakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.