Arki,  Au pair

Viimeinen aamupala

Taas on joutunut haikeilemaan ja jättämään hyvästejä ihmisille, joiden tämä elämänvaihe päättyy täällä Barcelonassa, ja jotka palaavat takaisin kotikulmilleen. Muihin ulkomaalaisiin Barcelonan asukkaisiin tutustuessa täytyy olla semmoinen pieni tietoisuuden hippu siitä, että aika moni on täällä vain tietyn ajan, ja lähtevät jossain vaiheessa. Hyviä ystäviä tietenkin onnistuu saamaan tästä huolimatta (ja ehkä juuri tämän takia), mutta juuri siksi onkin opittava suhtautumaan lähtöihin oikealla tavalla, vaikka kuinka rakkaaksi olisi henkilö muodostunutkin: meidän yhteiset hetket tällä erää olivat tässä, mutta voimme pitää yhteyttä yhtälailla tämän jälkeenkin, ja toivon mukaan joku kaunis päivä vielä nähdä uudelleen!

Saksalaistyttö Carlotan viimeinen “ateria” päätettiin haukata keskiviikkoaamuna hieman “erityisemmässä” tai ainakin tavallisuudesta poikkeavammassa paikassa: Ikeassa! Espanjaan on rantautunut tuo halpojen huonekalujen hullutalo suuremmalla kappalemäärällä kuin Suomessa, Barcelonasta näitä löytyy jopa kaksi. Ravintolan anti on huippuhalpaa, ja kaiken lisäksi listalta löytyy lähes kaikkia ruotsalaisherkkuja korvapuusteista daim-kakkuun. Ainoa ero, joka paistoi silmään oli aamupalabuffet, josta puuron sijasta taisi löytyä vain muroja. Innostuin niin syvästi noista skandinaavisista herkuista, joiden olemassa oloa en ollut edes muistanut, että olisin voinut ostaa koko Ikea supermarketin tyhjäksi! Näkkileipää, mustikkakakkua, salmiakkikarkkeja, piparkakkuja…

Carlottan suloisuutta jää ikävä, tuo tyttö on niin rauhallinen mutta hipeä, että olisin voinut viettää hänen kanssaan vielä vaikka kuinka monta hetkeä yhdessä. Toivottavasti näemme vielä; ehkäpä Bielefeldissä, jota jo hieman tunnenkin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.