Highlights,  Vierailukohteet

La Boqueria -kauppahalli: Värien syöntiä katseella

Turistisuunnistuksemme jatkui näinkin herkullisissa merkeissä: La Boqueria- marketti on Barcelonan keskustassa, pääkatu La Ramblan varella, ja on pullollaan värejä, tuoksuja ja makuja. Hedelmät, vihannekset, herkut, karkit, kalat, merenelävät, lihat ja juustot on aseteltu houkuttelevasti tässä katetussa kauppahallissa. Paikka kuhisee yleensä turisteista, ja totta kai jokainen heistä haluaa ottaa muistokseen kivan kuvan hedelmistä (ja juoda ainakin yhden hedelmäsmoothien) joten kaikista mielekkäin ostosparatiisi se ei ehkä ole, mutta käymisenarvoinen todellakin. Hassua kyllä, heti sivummalle siirtyessä, pahin ruuhka katoaa, ja kinkkuostoksensa voi tehdä suhteellisen rauhassa.

Barcelona, La Boqueria -kauppahalli, marketti, ruokamarketti, La Rambla, keskusta, hedelmiä, smoothiet, mehu, paikallinen, vierailukohde, vierailupaikka, nähtävyys, kannattaa käydä, värikäs, tori

Barcelona, La Boqueria -kauppahalli, marketti, ruokamarketti, La Rambla, keskusta, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, paikallinen, vierailukohde, vierailupaikka, nähtävyys, kannattaa käydä, värikäs, tori

Barcelona, La Boqueria -kauppahalli, marketti, ruokamarketti, La Rambla, keskusta, karkkeja, karkit, irtokarkit, paikallinen, vierailukohde, vierailupaikka, nähtävyys, kannattaa käydä, värikäs, tori
Kiertelimme paikan aika läpikotaisin, ja johonkin sivutiskivälikköön päätyessämme alkoi supina ja höpötys nuorten myyjäpoikien parissa. Espanjaksi (tai katalaaniksi, en muista tarkkaan) he huikkailivat toisilleen “Oho, onpas tänään aika hyvä päivä…tervetuloa vaan tytöt tänne…”, mutta sangen hämmästyivät, kun turstiulkokuoremme taisi pettää, ja avasin suuni tervehtimään heitä espanjaksi: “Hola, qué tal chicos, cómo estáis hoy?” Siitähän se vasta riemu repesi. Ovat tainneet myyjäressukat tottua vain turistin reppaniin, joilla ei ole haisuakaan, mitä he suustaan päästävät. Kohteliaisuuksiahan nuo toki olivat, joten niitä on ihan kiva jopa ymmärtää. Hyvät päivät toivoteltuamme poistuimme takaisin “turvallisille” hyllyväliköille.


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.