Juhlapäivät,  Kaupunkijuhlat / Festa Major

Iloisia tulitteita

Kävin maanantaina tsekkaamassa iloiset tulitteet tuossa ihan lähellä, Martorellissa. Ilotulituksia säestivät musiikin sävelet, joiden kanssa taivaalla nähty esitys oli kuin visuaalinen versio musiikista. Ensin ajattelin, että eihän tämä pyromusikaali kovinkaan kummainen ollut, mutta sitten vasta, kun sain selville, että kyseinen viisiminuuttinen oli vasta ensimmäinen osa, juttu kävi mielenkiintoisemmaksi. Pamaukset suureni ja värit hehkuivat entistä enemmän.

Täällä sattuu ja tapahtuu lähes joka viikonloppu ainakin jossain lähikaupungissa jotain: kansanjuhlan aihetta etsitään vaikka kissojen ja koirien kanssa, jotta voidaan pistää tapahtumia ja tempauksia pystyyn. Näiden monipäiväisten kaupunkijuhlien nimeksi oli kastettu Fira de primavera, kevään juhla, jota juhlitaan kyllä monessa muussakin kaupungissa, vähän eri aikoihin tosin. Toinen suuri juttu on aina, kun kaupunki viettää Festa major- putkea: ne ovat kunkin kaupungin pääjuhlat, jonka aikana kadut täyttyvät tapahtumista, musiikista, tanssista, esityksistä ja tempauksista. Yleensä ottaen joka kesäviikonloppu jossain päin sattuu olemaan nämä juhlat meneillään, joten juhlahumu on aina taattu ainakin jossain kolkassa maata.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.