Juhlapäivät,  Pääsiäinen

Monta munaa monassa – Pääsiäisen suklaa-asetelma

Suklaa taitaa olla aika makea sana pääsiäisen aikaan aika monessa maailman kolkassa: Espanjassa konditoriat ja leipomot pistävät parastaan juurikin pääsiäisen alla. Ikkunoihin ilmestyy jo monta viikkoa ennen monen monta tuttua hahmoa, joista tyypillisimmät ovat suosittuja piirroshahmoja, jalkapalloaiheisia suklaaveistoksia sekä taloja ja laivoja. Kataloniassa lasten kielillä tirskuu sana “mona”, joka on eräänlainen pääsiäisen herkkuasetelma. Perinteikkäimmät monat ovat tehty pullataikinaan, mutta nykyisin lähes joka pikkuiikka taitaa kaivata sitä suklaista versiota, jossa siis komeilee monta suklaamunaa yhdessä kakussa.

Barcelona, leipomo, suklaa, suklaahahmo, suklainen, pääsiäinen, mona, suklaa-asetelma, herkku, Paavo Pesusieni

Omaa pääsiäistäni vietin rauhallisissa merkeissä Barcelonan seudulla, sillä vaikka pieni matkakuume ja koti-ikävä olikin, lippujen hinnat hipoivat taivaita lomaviikolle: lomaa kun paikallisille lapsukaisille ja isommillekin opiskelijoille suotiin yli viikon verran. Aikuisista moni sai sitten tyytyä pidennettyyn viikonloppuun ja juhlia Pitkänperjantain sekä Pääsiäismaanantain voimin. Kataloniassa, Espanjasta poiketen, nautiskeltiin siis myös Suomen tapaan maanantain vapaapäivästä. Kuulemma perinteitä kunnioittaen viikon taivaskatto näyttäytyi aika harmaana ja ilma viileähkönä. Onneksi se ei kuitenkaan estänyt rentoutumista, vaikka olisihan sen toki mieluummin auringossa tehnyt. Mutta hei, sainhan sentään pääsiäismunaa!

Barcelona, pääsiäinen, suklaa, suklaamuna, perinne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.