Barca-jalkapallojoukkueen fanikauppa Barcelonassa
Arki

Pallo hukassa

Miulla on tainnu olla jalkapallo vähän hukassa, kun en oo muistanu kertoa, millanen futisputki täällä on ollut meneillään: suurin piirtein elämän ja kuoleman kysymystä, Barcelonan Barca vastaan Madridin Real matsia, on saanut todistaa jo useampaan otteeseen tässä kuussa, ja ei kun jatkuu!

Ensimmäisenä El Clasico-ottelu, jonka lopputulos taisi olla molemmille joukkueille suuri pettymys. 0-0 lopputuloksesta ei nauttinut kukaan voitonjanoisista palloa rakastavista. Realin päävalmentaja kiehui lehdistötilaisuudessa matsin jälkeen, toiseli hemostuneena ja pettyneenä samaa, mutta myönsipä kuitenkin, että “kyse ei ole siitä, ettemmekö tuntisi Barcan joukkuetta, kyse on siitä, että heillä on taitoa”.

Barcelona, jalkapallo, peli, matsi, treenit, joukkue, Barça, futis, miehet pelaavat, kenttä

Balsamia haavoille, keskiviikkoinen Kuninkaan liigan viherikkönäytelmä muuttui muhkeaksi säheltämiseksi, armottomaksi “pakko saada maali”- tempaukseksi. Taistoa ja tilanteita ei pelistä puuttunut, mutta välillä taisi unohtua, että nyt pelattiin potkupalloa eikä potkunyrkkeilyä. Neljänteen erään kivunnut peli päättyi hermostuksen ja väsymyksen täyteisessä ilmapiirissä Madridin kauan kaipaamaan 1-0 voittoon. Kataloniassa oltiin tietty pettyneitä tulokseen, mutta defenssikeinona toimi ainakin ajatus siitä, että voitto kyseisessä liigassa, kuningasta ja Espanjaa kun lähinnä edustaa, ei ole titteli eikä mikään.

Pienempiä, mutta tärkeitä (aina, kun on kyse Barcelonasta ja Madridista) pelejä on vielä luvassa pari kappaletta pienen ajan sisään, sillä tänään sekä 3.5. Mestarien liigan välierissä ottavat kyseiset joukkueet taasen kerran mittaa toisistaan.

Barcelona, jalkapallo, koulu, ovi, sisäänkäynti, maalaus, futis

Kisastudiota ei taideta viime viikon tapaan tällä kertaa järjestää, mutta voisihan sitä tilannetta seurailla ainakin aika ajoin. Viime viikkoiset matsit tosiaan tuijotettiin isolla porukalla opiskelijaboksin olohuoneessa, jonka suuri tv-ruutu oli käännetty juuri oikeaan kulmaan, ja sohvat aseteltu muhkeaksi kaareksi. Avasimme jopa parvekkeen ovet niin, että näköyhteys sieltä kantoi esteettömästi töllöön asti, ja siirsimme parit lepotuolit tupakoitsijoita varten ulkotilaan. Mussutin Pandan lakuja jännityksen vallassa, ja kehtasin jopa purra hampaitani yhteen, kiljahdella ja huokailla, sillä olivathan paikalliset kanssakatsojani minua viisitoista kertaa äänekkäämpiä. Meinasin kyllä pistää samanlaisen kisastudion, vaikka sitten yksinäni pystyyn, kun jääkiekkoilut alkavat. Täällä lajia hyvä kuin tunnetaan nimeltä, mutta meillehän se Suomi-Ruotsi finaali on kuin yksi Barca-Madrid.

Juttua värittää siskon kanssa otetut turistikuvat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.