Barcelona, Katalonia, Sagrada Familia -kirkko, Antoni Gaudi, suuri, kuuluisa, tunnettu, nähtävyys, ulkoa päin, matka, matkavinkki, turistikohde, vierailukohde, vierailupaikka, rakennetaan, edelleen, keskeneräinen, katukyltti, kyltti, auykio, aita, aidan takana
Kirkot

Savua Sagrada Familiassa

Tänään on varmaan juuri oikea päivä kirjoittaa turistiviikkomme yhdestä kohokohdasta, nimittäin Sagrada Familia -kirkon luona vierailusta. Siskolleni paikka oli erityisen mieleinen, jotain, joka tulisi nähdä Barcelonassa käydessä. Itsekin rakastan tuota massiivista rakennelmaa, jonka pienet yksityiskohdat houkuttelee tietämään enemmän niiden symboliikasta ja tarinoista tämän järjettömän pyhäpaikan takaa. Sisälle en ole kuitenkaan vielä rohjennut, sillä pitkin katuja luikertelevien jonojen ansiosta paikalla tulisi olla aamuvarhain, jos sisään haluaa päästä alle tunnissa ja kiertellä rauhassa. Sisäänpääsy on jotain 15 euron pintaan, joten eiköhän tuon joku aikainen aamu viitsi maksaa.

Barcelona, Katalonia, Sagrada Familia -kirkko, Antoni Gaudi, suuri, kuuluisa, tunnettu, nähtävyys, ulkoa päin, matka, matkavinkki, turistikohde, vierailukohde, vierailupaikka, rakennetaan, edelleen, keskeneräinen

Barcelona, Katalonia, Sagrada Familia -kirkko, Antoni Gaudi, suuri, kuuluisa, tunnettu, nähtävyys, ulkoa päin, matka, matkavinkki, turistikohde, vierailukohde, vierailupaikka, rakennetaan, edelleen, keskeneräinen, yksityiskohdat, patsas, symboliikka

Kirkko on tosiaan massiivinen, mutta sen koko sinäänsä ei vielä täytä uniikkiuden kriteerejä: onhan maailmassa monia muitakin, tätäkin suurempia, kirkkoja. Erityiseksi sen tekee taiteilija Gaudín hurjaakin hurjemmat, pikkiriikkiset ja hassut, massiiviset ja koristeelliset visiot; jykevät tornit ja hulluuden mittakaavalla rakennetut palkit, joita koristavat tuhannet yksityiskohdat. Kirkkoa on rakennettu jo yli sadan vuoden ajan, ja työt jatkuvat yhä. Viime vuoden lopulla päästiin kuitenkin jo sisätiloissa aloittamaan jumalanpalvelukset, joista ensimmäinen tietenkin itse Paavin avaamana, mikä oli spektaakkeli jo sinäänsä.

Barcelona, Katalonia, Sagrada Familia -kirkko, Antoni Gaudi, suuri, kuuluisa, tunnettu, nähtävyys, ulkoa päin, matka, matkavinkki, turistikohde, vierailukohde, vierailupaikka, rakennetaan, edelleen, keskeneräinen, turistikuva, kaksi tyttöä, suomalaiset, arkkitehtuuri

Barcelona, Katalonia, Sagrada Familia -kirkko, Antoni Gaudi, suuri, kuuluisa, tunnettu, nähtävyys, ulkoa päin, matka, matkavinkki, turistikohde, vierailukohde, vierailupaikka, rakennetaan, edelleen, keskeneräinen, röpelöinen, ulkopuoli, seinä

Tänä aamuna oli pistetty aluilleen toinen kuuma spektaakkeli, nimittäin uutistoimistot ovat syöttäneet viestiä siitä, kuinka joku herra oli päättänyt tuikata muutamat papin pukineet tuleen kirkon alakerrassa. Mitään suurempaa vahinkoa tapahtuneesta ei kuulemma onneksi kuitenkaan aiheutunut, vaikka savua olikin muodostunut huomiota herättävän paljon. Muutama työntekijä oli hengittänyt savua ja kuljetettu sairaalaan. Näin arvokkaaseen ja ihmistäyteiseen paikkaan ei elementtinä tuli kyllä oikein hyvältä kuulosta… onneksi mitään sen vakavampaa ei sattunut!


Lue myös uudempi postaukseni “Kannattaako Sagrada Familiassa vierailla myös sisällä?”.


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


3 Comments

 • Jenni

  Elli, kiva, että netin uumenista tuttuja juttuja on löytynyt. 😉 Oon käyny kerran Sitgesissä, ja voin uskoa, että paikka on mahtava juurikin kesällä, niin kuin koko Katalonian seutu. En oikein ole varma, kuinka kauan täällä tulee pyörittyä, mutta kyllä kesän haluaisin näillä main viettää, jos en au pairina niin sitten muuten. Muista au paireista kyllä aina löytyy helposti seuraa. Facebook-ryhmät on aika kätevä paikka löytää sielunkumppaneita. Pidetään yhteyttä! 🙂

  Anonyymi, mahtavaa kuulla, että oot jäänyt noinkin "jumiin" blogimaailmaani, hih. 🙂 Hyvä, että juttukavalkadi on miellyttänyt. Koitan kirjotella päiväkirjamaisesti tärkeimmistä tapahtumista, mutta toisinaan myös pienemmistä huomioista ja seikoista. Välillä olisi vaikka miten iso lista asioita, joista haluaisin tekstiä tänne vääntää, jos vaan olisi aikaa enemmän.
  Ei kun tsemppiä siun suunnitelmille, voin sanoa, että kannattaa!

  Perheen kanssa kaikki on sujunut mallikkaasti ja mainiosti, oon ollu supertyytyväinen. Alkuun vähän hämäsi, kun ei tavallaan ollut tunnin selkeitä aikatauluja, millon oon töissä ja millon vapaalla (koska tavallaan "asun työ paikallani"), mutta loppujen lopuks oon huomannu, että kyllä sitä vapaa-aikaa ja työaikaa sopivassa suhteessa on. Perhe on avulias ja ystävällinen, ja voin asua ja olla talossa kuin kotona. Ainut, mikä välillä harmittaa on, etten viitsi pyytää esimerkiksi kavereita kylään. He ovat kyllä tosi tervetulleita perheen puolesta, mutta tuntunnelma on vähän semmonen "mitenhän päin tässä nyt ois", pitää miettiä hirveesti, mitä tekee ja miten käyttäytyy. Onneksi tekemistä on yllin kyllin muuallakin, ja vapaa-aika kuluu aika usein muualla kuin kodin seinien sisässä, sillä täällä saa oikeasti olla ihan tarpeeksi, kun on töissä. Lapset on kivoja ja kamalia, mutta oon oppinu ainakin kärsivälliseksi, enkä jaksa enää stressata joka pikkuasiasta: jos ne ei tule syömään kymmenen kehotuksen jälkeen, olkoon sitten syömättä. 😀 Ai, kuulostaapa kamalalta. xD

 • Anonyymi

  Vautsi, löysin blogisi perjantaina ja pakko myöntää, luin sen parissa päivässä kokonaan läpi 😀 Oon ollu tosi kiinnostunut espanjan kielestä ja lukion jälkeen olis tarkotuksena lähteä Espanjaan aupairiksi. Sun blogi on tosi mielenkiintoinen ja jään kyllä ihan varmasti seuraamaan! Kirjotat hirmu monipuolisesti ja kiinnostavista aiheista 🙂
  Olisi kiva tietää, miten asuminen "uuden perheesi" kanssa sujuu ja onko kaikki sujunut suunnitelmien mukaan niinkuin olit odottanut ennen Espanjaan tuloa? =)

 • Anonyymi

  Heei!!! Löysin tän blogin ihan sattumalta. Hassua.
  Olin viime kesän Sitgesissä aupairina ja suuntaan sinne myös täksi kesäksi. Viimevuotiset aupairkaverit ei luultavimmin tänä kesänä sinne tuu, ja ois kiva olla muidenkin kuin perheen ja suvun kans. 🙂 Kuinka kauan aiot viipyä Barcelonassa? Ja sulla varmaan on ainakin kavereita, jotka sinne jää myöhemminkin. Nyt en ehdi enempää tätä lukemaan, mutta niin kiva ylläri tää blogi! Tuli jo niin ikävä sitä ihanaa maata ja kaupunkia. Pitää olla yhteyksissä?

  Elli :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.