Siskot Park Guellissä
Arki

Siskosviikko

Olen ollut suoranainen turisti, sillä toissa viikolla sain ilokseni ja seurakseni siskoni tänne kyläilemään. Viikon ajan viiletimme paikasta toiseen, näimme suunnattomasti ja nautimme mielettömästi. Olimme todella onnekkaita myös aurinkomollukan kanssa, sillä se suosi meitä mielekkäällä kesäsäällä. Välillä jopa tuntui talven jäljiltä (ja etenkin siskolleni Suomen talven jäljiltä), että parinkymmenen asteen yläpuolelle kivunnut kuumuus oli vähän liian hurjaa ja pisti meidät hieman hikoilemaan, mutta voin sanoa, että sää oli oikein kohtuullinen kaupunkikierrosten tekoon, nähtävyyksien katseluun, rannalla lekotteluun ja shoppailuun. Heti nimittäin siskon palattua kotiin pamahti täällä yli 25 asteen helteet, mikä on jo aika hurjaa paikallisillekin näin huhtikuussa.

Barcelona, kahvi, kahvila, kahvilla, terassi, ulkona, sisko, matkalla, matka, vierailu

Tarinaa siskosviikolta olisi varmasti, vaikka kuinka, joten ripottelen juttujamme hieman osissa, sillä muuten tekstistä tulisi hurjan pitkä, ja kokonaisuudesta puuduttavan tylsä.

Ensimmäisenä päivänä otettiin aika rennosti tehden pehmeä laskeutuminen tähän etelän elämään, ja kierreltiin tässä “meijän kylällä”. “Tässä on kirjasto, tuossa on puisto”- tyylisen opasreissun jälkeen istuttiin terassille kahvittelemaan (vai pitäisikö sanoa “teettelemään”, koska joimme kamalan makuiseksi kitkeröitynyttä vihreää teetä). Onneksi sentään munkintapaiset maistuivat.

Barcelona, kahvi, kahvila, kahvilla, terassi, ulkona, sisko, matkalla, matka, vierailu

Siinä sitten istuskeltuamme, ja kuulumisiamme kiivaasti vaihdellen, eräs ohikulkija hätkähti ja jäi siihen paikkaan meitä tervehtimään. Iloisesti nainen höpötteli niitä näitä hetken, kyseli, mistä olemme kotoisin, mitä teemme Sant Andreussa ja, että olemme suloinen pohjoismaalainen ilmestys pikkukaupungin kaduilla (hipostellen meidän hiuksiamme). Pointti alkoi selvitä, kun tämä kertoi siskonsa olleen Englannissa jonkin aikaa, ja ajatteli, että hän voisi olla kiinnostunut tapaamaan ulkomaalaisia, etenkin siis englantia puhuvia, kotikaupungissaan. Vaihdoimme sähköpostiosoitteita, jotta joku päivä voisimme tehdä “sokkotreffit”, ja vääntää sitten kilpaa espanjaa ja enkkua.

Barcelona, matka, reissu, kokemus, pose, poseeraus, aurinkolasit

Barcelona, matka, reissu, kokemus, siskot, aurinkolasit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.