Arenes -kauppakeskus, entinen härkätaisteluareena, jonka katolta upeat näkymät Placa Espanyalle
Rakennukset

Arenas – Härätöntä hääräystä ostoskeskuksessa

Lue uudempi postaukseni Arenas-kauppakeskuksesta täältä.


Vasta-avatusta Arenas de Barcelona -kauppakeskuksesta on näinkin upeat näkymät Plaça d’Espanya -aukiolle. Shoppailuparatiisi on rakennettu entiseen härkätaisteluareenaan, joka antaa rakennelmalle ympyräisen muodon. Härkätaistelut kiellettiin Kataloniassa viime vuodesta lähtien.

Monikerroksisen keskuksen katolle on mahdollista mennä ihailemaan maisemia, jotka yltävät niin maailmannäyttelyn rakennelmiin (linnat, tornit, suihkulähteet), Joan Mirón viheriäiseen, mutta myös hiekkaiseen puistoon sekä kaupungin kattojen ylle. Tälle terassille on myös valmisteilla monta ravintolaa ja kuppilaa, joiden upea maisema-anti kiirinee myös hinnastoon.

Barcelona, näkymät, Plaça Espanya, aukio, Arenas-kauppakeskus, Arenes, ostoskeskus, ostokset, yläilmoista, näköalapaikka, ilmainen, tornit, palatsi, liikenneympyrä, patsaat, maailmannäyttely alue, hienot näkymät

Plaça d’Espanya

Barcelona, Parc de Joan Miró, puisto, Arenas-kauppakeskus, vieressä, ostoskeskus, näkymät katolta, näköalapaikka

Parc de Juan Miró

Itse ostosmahdollisuudet ylettyvät vaatteista, koruihin, hiustuotteisiin, markettivisiittiin ja kahvilan antimiin. Yllättävästi suurin osa kaupoista on perinteisistä Espanjan halppisjäteistä poikkeavia, sillä Henkka Maukkaa tai Bershkaa ei täältä löyty. Nekin pikkukukkaroystävälliset puodit, jotka oli pystytetty (kuten Mango), olivat hieman erityylillä sisustettuja ja ehkä hieman erikoisempia vaatekappaleita myyviä versioita. Mielestäni mielekästä vaihtelua tuo juuri hieman harvinaisemmat vaate- ja koruliikkeet, joista ei ehkä mennä kymmenkappalein tavaraa mukaansa mättämään, mutta joista voi löytää jonkun kivan ja erilaisen jutun kuitenkaan maksamatta itseään kipeäksi. Lisäksi minua kiehtoi kampaamotuotteisiin erikoistuneet liikkeet sekä Fnac, Anttilan topten-osastoa vastaava lukutoukkien, musiikkidiggareiden, teknisille härveleille omistautuneiden ja elokuvahirmujen unelma.

Barcelona, Arenes, Arenas-kauppakeskus, ostoskeskus, entinen härkätaisteluareena, kattoterassi, katolla, näkymät katolta, näköalapaikka
Materiaalisen himon ohella ostarilla voi tyydyttää kuntoiluintoaan kuntosalilla tai juoksuradalla (!), jonka keskeneräinen versio näkyy ylläolevassa kuvassa: juoksurata härkätaisteluareenan ympäri.

Rokkaaville kulttuurin janoisille kauppakeskuksesta löytyy rock-museo. Yläkerran monisalisessa leffateatterissa pyöritetään filmejä ja valmistetaan pitkin käytäviä tuoksuvia popcorneja.

Itselleni paikka on sijoitettu houkuttelevaan paikkaan: junani viimeinen pysäkki nimittäin jättää minut Plaça d’Espanyalle. Maanalaisista tunneleista ei tarvitse käytännössä kuin nousta maan pinnalle ja astella ovesta sisään.

Ainoa, mikä paikassa jäi kummittelemaan oli sen pelottava rakenne: paikkaa pitävät pystyssä pari jykevää pylväsrakennelmaa, mutta ympyrän muotoa kiertäviä käytäviä astellessa saattoi tuntea lattian värähtelevän jalkojen allaan. Epäilimme hetken rakennusinsinöörien aivokapasiteetin suuruutta ja laskeskelimme matemaattisia päässälaskuja arkkitehtuurisilla faktoilla. Emme tulleet muuhun tulokseen kuin siihen psykologiseen seikkaan, että tärisevät rakennelmat, olivat ne sitten jokin turvallisuusriski tai ei, voivat varmasti vaikuttaa mielekkyyteen vierailla kyseisessä kauppakeskuksessa.


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


0 Comments

  • Jenni

    Kannattaa käydä kurkkaa 🙂 Itse asiassa en käyny, vilaukselta vain näin, mutta voisin joku kerta tsekata paikan. Tosin jos viikolla pääsis, olis ehkä lompakkoystävällisempi, sinne taitaa olla normaali sisäänpääsy viikolla 5 e, ja viikonloppuna 9 e.

  • Ansku

    Olikin päässyt ihan unohtumaan, että tuokin on jo avattu! Pitääkin käydä piakkoin kurkkaamassa… Kävitkö siellä rock-museossa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.