Kirjat

Barcelona kirjojen sivuilla

Jos ketään kiinnostaa Barcelonaan sijoittuva kaunokirjallisuus, voin lämpimästi suositella paria teosta, joita olen tällä hetkellä hyvää vauhtia espanjan kielellä lukemassa: Juan Marsén Últimas tardes con Teresa sekä Carlos Ruiz Zafonin La Sombra del viento (suom. Tuulen varjo). On ihan mahtavaa lukea juonenkäänteistä, jotka tapahtuvat tutuilla paikoilla, tai ainakin ympäristössä, jonka voi käsinkosketeltavasti kuvitella mielessään. Lyijykynälle ja sanakirjalle on kyllä vielä omalta osaltani käyttöä, mutta ne hetket on parhaimpia, kun huomaa voivansa lukea lause toisensa perään tekstiä, ja pysyy kärryillä muitta mutkitta. Pieniin seikkoihin tai lisäkesanoihin on turha takertua, jos idea ja sävy sieltä muuten välittyvät.

Barcelona, kirja, kirjallisuus, sijoittuu Barcelonaan, Tuulen varjo, Carlos Ruiz Zafón Últimas tardes con Teresa -kirja, sijoittuu Barcelonaan, Barcelona, Juan Marsé, kirjallisuus

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.