Ruoka,  Tapahtumat

Etana, etana näytä sarves – Festa del Roseret

Viime viikonlopun kävimme nauttimassa sunnuntailounaan vuoristossa, sillä Cercs-nimisessä kylässä järjestettiin etanajuhlat. Kyläjuhla kantaa nimeä Festa del Roseret, ja se järjestetään vuosittain toukokuussa. Itselleni etanat eivät ole mitenkään etovaa popsittavaa, vaikka lautasella ne vähän pelottavilta näyttääkin. Makuahan niissä ei ole itsessään nimeksikään, joten herkullinen kastike on kaiken a ja o.

etanat, ruoka, syötävät, ruokana, Katalonia, perinteinen ruokalaji, ateria, Barcelonan lähellä, kylä, etanoita

Näitä herkkukotiloita paistettiin isossa padassa, josta niitä sitten jaeltiin lautastolkulla euron hintaan. Pikkukylään oli kerääntynyt kiitettävä määrä porukkaa, moni varmasti kotiseuduilleen tai isovanhempiensa huomaan etanoiden lisäksi maalaisilmaa haukkaamaan. Etanat olivat varmaan edellisenä päivänä vielä näyttäneet tuntosarviaan ahkeraan, sillä saimme pilvisestä aamusta huolimatta kuuman ja aurinkoisen päivän tätä kansanjuhlaa varten.

etanajuhla, etanat, etanat ruokana, syötävät etanat, Katalonia, kyläjuhla, tapahtuma, jaetaan etanoita, pata, padassa, keitetään

etanajuhla, etanat, etanat ruokana, syötävät etanat, Katalonia, kyläjuhla, tapahtuma, jaetaan etanoita, pata, padassa, keitetään

Ensimmäisen lautasellisen hotkittuani (eihän niissä etanoissa loppujen lopuksi paljoa syömistä ole), kävin siristelemässä silmäripsiäni ja pyytämässä hieman lisää, sillä etenkin kastike, vaikka hieman tulista olikin, oli suurta herkkua leivän kanssa.

Sori, hyvä kun osaan suomea edes puhua tuossa videolla… vähän on hukassa oma äidinkieli aina, kun ei oo tullu pitkään aikaan puhuttua. 

Kuten tyypillistä, näihin kyläkekkereihin kuuluu aina tanssia ja musiikkia, niin myös tällä kertaa. Perinteisiä kansantansseja ja -musiikkia on aina juhlan tullen pääaukiolla tarjolla sirkushuveja janoavalle kansalle–ja hyvän tuurin sattuessa ehkä karuselli ja pari herkkukojuakin.

Katalonia, katalaani, katalonialainen perinne, tanssi, tanssijat, ryhmä, piiritanssi, piiri, ulkona, aukiolla, tapahtuma, traditio

Katalonia, lippu, keltainen ja punainen, raita, raidat, kyläjuhla, traditio, perinne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.