Arki

Jalkapallo: syy kaikkeen

Tänään on sitten taas leffateatterit tyhjillään (paitsi ne, jotka näyttävät illan pelin 3D:nä) ja baarit pullollaan, sillä luvassa on kaikkien hehkuttama jalkapallon Mestarien liigan finaali, jossa Barcelonan ja Manchester Unitedin joukkueet ottavat mittaa toisistaan. Matsi järjestetään Lontoossa, jonne Barçan joukkue lennätettiin jo arvioitua aikaisemmin, kun ilmeni, että ilmailua häiritsevät tuhkapilvet alkoivat olemaan uhkaavasti lentomatkustamisen esteenä – eihän tällaisestä spektaakkelista yksinkertaisesti voi sankarit jäädä pois! Itse en koskaan aikaisemmin niin suuri jalkapallofani ole ollut, mutta täällä kun lähes joka iikka on ainakin lievästi hulluna siihen, se on lähes kansallisvelvollisuus. Itse asiassa kyse ei aina todellakaan ole vain jalkapallosta: kyse on yhteenkuuluvuudesta, kansallistunteesta, jalkapallon symbolismista, syystä juhlia, syystä lähteä kavereiden kanssa ulos, syystä tuijottaa telkkaria, syystä juoda kaljaa, syystä syödä sipsejä, tanssia, laulaa, hyppiä, hillua ja huutaa…

Viime viikkoiset protestit kaupungin pääaukiolla ovat jatkuneet hillittyinä, mutta kuitenkin yhä pysyvänä leiriytymisenä Plaça Catalunyalla: eilen poliisi sai kuitenkin tarpeekseen telttaporukasta ja pisti kovaotteisemmin pakkaa sekaisin tyhjentämällä aukion siivousoperaation tieltä. Syyksi kerrottiin lauantainen matsi ja jalkapallofanit, joiden tieltä moiset yöpyjät tulisi saada pois. Operaatiossa loukkaantui yli sata ihmistä. Majoittumista aukiolla ei sallita enää tämän jälkeen. Ylen uutisjuttu täällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.