Arki

Espanjalaista mainontaa

Olen viime aikoina keräillyt huomiota herättäneitä mainoksia espanjalaisista lehdistä sun muista. Harmi, ettei ole tullut tätä harrastettua yhtään aikasemmin, sillä näitä olisi varmasti pilvin pimein:

Espanjalainen mainos, mainonta, lapsi, barbie, lelu, kinkku, kalkkuna, lehtimainos

Tämä ei siis suinkaan ole lelumainos, vaan mainostaa kalkkunaruokaa tyyliin “Ei ole mitään parempaa kuin näyttää toisenlaista esikuvaa naisesta.” Suoranaisestihan nuo leluhyllyn laihelibarbit joutuu huonoon valoon, kun äiti kokkailee tytölle hyvää ruokaa. Oli kuitenkin hämmästyttävää, että tätä barbi-keskustelua käytettiin hyväksi mainonnassa.

korumainos, mainostaminen, espanjalainen lehtimainos, äiti ja lapsi, kokeilee koruja peilin edessä

Sit vähän kuin toisena ääripäänä törmäsin tällaiseen korumainokseen. Minusta tuo oli jotenkin järkyttävää, että äidin ja tyttären välisellä suhteella myydään kultahelyjä: opetathan myös pikkutyttärellesikin niin hän on meidän tulevaisuutemme asiakas. Ja tuo äitihän on toki täydellisyyden ja lempeyden esikuva, koska se on ostanut juuri kyseisen firman korut ja kellot kodin täyteen. Ehkä kaikki, tai aika moni, tietää tuon hetken ja tunnelman, joka mainoksessa on (itsekin jotain vastaavaa lapsuuden vanhan ruskeista muistoista löytyy).

Espanjalainen suklaa, teksti, paketti, terveellinen, ruokavalio, mainos, mainosteksti, mainostaminen, dietti, ruokasuositukset

Täällä on aikamoinen terveysintoilu meneillään, sillä joka paikassa syötetään terveysinfoa. Minusta onkin ollut mielenkiintoista verrata sitä vastaaviin Suomessa. Espanjassa halutaan usein korostaa sitä, kuinka Välimeren ruokakulttuuri on tutkitusti todella terveellinen, ja täällä palvotaankin oliiviöljyn, punaviinin ja muiden paikallisten ruoka-aineiden nimeen. Mielestäni moni terveellisyyttään huutava tuote on kuitenkin lähinnä hyvä sanavalinnoissaan oikeuttaen itselleen aseman terveellisenä ruoka-aineena: margariini kertoo rakastavan sydäntäsi, ja keksipaketti sanoo olevansa osa terveellistä elämäntapaa, sillä tarvitsethan hiilihydraatteja elääksesi. Sitten pienellä printillä vieressä lukee, että ne keksit tulee syödä hedelmän, tuorepuristetun appelsiinimehun, teen tai maidon kanssa, jotta ne olisivat osa terveellistä elämää.

Tässä kuitenkin yksi huippuesimerkki: suklaalevy. Vapaasti suomennettuna: “Tiesitkö että… mitä ravitsevuuteen tulee, Nestlé Extrafino tekee sen helpoksi: levyn palat ovat pieniä, sillä ne on tehty helpottamaan suklaan kohtuullista kulutusta tasapainoisessa ja terveellisessä ruokavaliossa.

Espanjalainen vaatemainos, vaate, lehtimainos, mainostaminen, malli, vaatekauppa, esite, Pepa Loves, vaatemerkki

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä: nähtyään tämän mainoslehtisen pöydälläni, Abril kysyi: “Oletko sinä tässä?” No muistaakseni en oo tällasessä kuvassa koskaan poseerannut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.