Park Guell -puisto Barcelonassa, Guellin puisto, Gaudin puisto, piparkakkutalot, Gaudin arkkitehtuuri
Puistot

Park Güell – Piparkakkutalopuisto

Jos Barcelonassa päin pyörii, vieraileminen Park Güellissä, Antoni Gaudín sadunomaisessa puistossa, on mielestäni ihan ehdoton juttu! Tämä värikäs puisto sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, mutta kuten usein, metrolla pääsee (Lesseps, vihreä linja). Asemalta täytyy kävellä jonkin matkaa, kavuta ylämäkeä, joten päivän kuumimpaan aikaan en lähtisi välttämättä kokeilemaan, vaikka näkymät ylhäältä puistosta ovat varmasti tämänkin arvoiset. Polut kiermurtelevat kasvillisuuden suojassa vain hetken kunnes paikka muuttuu hiekka-alueeksi. Kauempaa alkaa paljastua kuin Hannulle ja Kertulle sadussa piparkakkutalo jos toinenkin, koristeellisia torneja, piippuja ja rakennuksia. Innostus tähän lapsenomaiseen maailmaan lisääntyy mitä lähemmäksi näitä mielikuvitusrikkaita teoksia pääsee: ne ovat täynnä pieniä yksityiskohtia ja erilaisia pintoja.

Barcelona, Park Guell, puisto, Gaudin puisto, Guellin puisto, kokemus, vierailu, piparkakkutalo, tunnettu, kuuluisa, nähtävyys, nähtävyydet, paikka, vierailukohde, mosaiikki, arkkitehtuuri, millainen, kannattaako, matkakertomus, matkakokemus, värikäs, turistit, siskon kanssa, turistikuva, matkakuva

Barcelona, Park Guell, puisto, Gaudin puisto, Guellin puisto, kokemus, vierailu, piparkakkutalo, tunnettu, kuuluisa, nähtävyys, nähtävyydet, paikka, vierailukohde, mosaiikki, arkkitehtuuri, millainen, kannattaako, matkakertomus, matkakokemus, värikäs, sisäänkäynti, lohikäärme, salamandra, lisko, sisäänpääsy, sisäänkäynti, portti

Puistoa ei itse asiassa oltu alunperin tarkoitettu puistoksi vaan karusta asuinalueesta haluttiin viihtyisämpi ja urbaani kaupunkipuutarha rikkaalle väestölle Eusebi Güellin määräyksestä. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1900. 60 tontin yksityislähiö ei koskaan kuitenkaan toteutunut sen alkuperäisessä ideassa, vaan siirtyi kaupungin omistukseen.

Barcelona, Park Guell, puisto, Gaudin puisto, Guellin puisto, kokemus, vierailu, piparkakkutalo, tunnettu, kuuluisa, nähtävyys, nähtävyydet, paikka, vierailukohde, mosaiikki, arkkitehtuuri, millainen, kannattaako, matkakertomus, matkakokemus, värikäs, torni, pylväs, risti

Barcelona, Park Guell, puisto, Gaudin puisto, Guellin puisto, kokemus, vierailu, piparkakkutalo, tunnettu, kuuluisa, nähtävyys, nähtävyydet, paikka, vierailukohde, mosaiikki, arkkitehtuuri, millainen, kannattaako, matkakertomus, matkakokemus, värikäs, pylväät, sali, pilarit, markkinapaikka, markkinat, aurinko, mosaiikkilaatat

Herkullisten talojen lisäksi puistoa koristavat röpelöiset portaikot ja pylväiköt, suuri pylvässali sekä tyypillisellä katalonialaisella mosaiikkimaisella tyylillä koristellut seinät ja käärmemäisesti kiemurtelevat penkit. Yksi suosituimista valokuvattavista on varmasti liskolta näyttävä patsas, joka onkin lohikäärme (!), jonka kaulaan tai selkään halaamaan hyppäävät kukin vuorollaan.

Barcelona, Park Guell, puisto, Gaudin puisto, Guellin puisto, kokemus, vierailu, piparkakkutalo, tunnettu, kuuluisa, nähtävyys, nähtävyydet, paikka, vierailukohde, mosaiikki, arkkitehtuuri, millainen, kannattaako, matkakertomus, matkakokemus, värikäs, matkakuva, parveke, käärmepenkki

Barcelona, Park Guell, puisto, Gaudin puisto, Guellin puisto, kokemus, vierailu, piparkakkutalo, tunnettu, kuuluisa, nähtävyys, nähtävyydet, paikka, vierailukohde, mosaiikki, arkkitehtuuri, millainen, kannattaako, matkakertomus, matkakokemus, värikäs, matkakuva, parveke, terassi, käärmepenkki, näköala, näköalapaikka, näkymät

Samalla Park Güellissä vieraillessa kannattaa ennen sisääntuloa olevalle kukkulalle uskaltautua, sillä vaikka pusikkoinen maaperä hieman rämpimiseltä vaikuttaakin, pääsee sieltä suhteellisen helposti upealle näköalapaikalle, josta avautuu maisema Barcelonan kattojen ylle. Lisäksi voi ihailla ja ihmetellä eksoottisia kaktuksia, joille kuiva rinne on täydellinen maaperä kasvaa.

Barcelona, Park Guell, puisto, Gaudin puisto, Guellin puisto, kokemus, vierailu, piparkakkutalo, tunnettu, kuuluisa, nähtävyys, nähtävyydet, paikka, vierailukohde, mosaiikki, arkkitehtuuri, millainen, kannattaako, matkakertomus, matkakokemus, värikäs, turisti, turistikuva, matkakuva, parveke, käärmepenkki


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.