Arki

Barçan kannustusjoukot

Miusta tuntuu, että näitä elämääkin suurempia jalkapallomatseja on koko ajan: siis juuri niitä, joiden ajaksi koko kaupunki pysähtyy pidättämään hengitystä, minkä jälkeen haukkomaan senkin edestä ilmaa keuhkoihinsa, huutamaan ja laulamaan voitonjuhlan koittaessa.

Lauantaina oli yksi näistä suurista matseista, eli Mestareiden liigan finaali, jossa Barça rökitti Manchisterin. Olin itse seuraamassa matsia kaveriporukalla aivan Plaça Espanyan kupeessa kaverin parvekkeelle pystytetyssä kisastudiossa: telkkari ja kaiuttimet syöttivät ottelun suorana istuessamme puutarhatuoleilla, tapittaen sulavaa pallottelua, mussuttaen paikalliseen tapaan kaikenlaista pikkupurtavaa sipsien, suolapähkinöiden, tortilla-munakkaan ja oliivien väliltä.

Alkupelissä sai ehkä jopa jännittääkin lopputuloksen puolesta, mutta sitten, kun maaleja alkoi kertyä Barçalle, ei englantilaisista tainnut olla vastusta. Riemu ratkesi, kun peli puhallettiin päättyneeksi: tanssimme ja lauloimme ja ryntäsimme katsomaan parvekkeelta kadulle valuvaa ihmisvirtaa ja tööttäileviä autoja. Televisio näytti suorana suurimmat bileet, jotka taisivat olla ulkoilmascreenien siivittäminä esimerkiksi Arc de Triomf-kaarella, jossa ihmiset heiluttelivat pahvikäsiään Barçan puna-sinimaalaukset naamassa ja liput harteillaan. Pelkäsin junamatkaani kotiin, sillä aseman tukki suuret fanijoukot. Onneksi useimmat jalkapallointoilijat halusivat juurikin Barcelonan suuntaan puolen yön jälkeen juhlimaan, ei niinkään tänne “metsään”, jonne itse olin palailemassa. Vaikka en junamatkaani hulluttelijoiden kanssa olisi mielelläni jakanut, olisin kernaasti halunnut jatkaa juhlaa Barcelonan yössä tai osallistua sunnuntain voitonparaatiin, joka rohmusi lähes miljoonayleisön kaduilla ja stadionilla. Itselläni oli kuitenkin toisenlainen sunnuntaisuunnitelma (kerron siitä varmaan myöhemmin), joten jalkapallo jäi tässä kisassa kakkoseksi.

0 Comments

  • Jenni

    uih kiitos Noora!:) Kiva, kun tykkäät. 😉 Kävin vilkasemassa myös siun blogia, vaikutti mielenkiintoselta, ja ylitse kaiken tykkään kuvistas. Bienvenido myös Barcelonaan sit syksyllä! Sillon on usein vielä mukavan lämmin, mutta ei tukahduttavan kuuma.

  • Noora

    Täältähän löytyikin ihan mahtava uusi blogi seurattavaksi! Matkustan syyskuussa ensimmäistä kertaa näet Barcelonaan 🙂 Tervetuloa tutustumaan myös minun blogiini!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.