Highlights,  Puistot

Parc del Laberint d’Horta – Barcelonan labyrinttipuisto

Nyt näin kesän aikana olen taas ehtinyt tutustua moneen uuteen kasvoon, sillä näille seuduille tulee aika paljon au paireja kesähommiin; pari kuukautta Barcelonan kesää, aika nannaa, vaikka aika lyhykäinen tuo aika onkin. Pohjanmaan Maija-neidin kanssa kävimme kurkkaamassa tällaisen hökötyksen: labyrintin! Barcelonan erään barrion (lähiön), Hortan, siimeksestä löytyy hauska ja viihtyisä labyrinttipuisto.

 
 

Tämä on kuulemma Barcelonan vanhin puisto ja sijaintinsa takia suhteellisen salainen kohde käydä piipahtamassa. Puisto on kätevästi Mundet-metropysäkin lähettyvillä, ja sen varjoihin on mielekästä tulla viilentämään oloaan kuumina kesäpäivinä. Alueella on paljon puistonpenkkejä, joilla etenkin vanhat mummelit näyttivät tykkäävän uppoutua kirjallisuuden pariin. Labyrintti itsessään tuntui aluksi ihan lällyltä, mutta loppujen lopuksi pyörimme siellä ihan hyvän tovin, kun emme meinanneetkaan löytää oikeaa reittiä.

Puistoon on aukioloajat, jotka vaihtelevat vuoden ajasta riippuen (kesällä 10:00- 21:00). Sunnuntaisin tai keskiviikkoisin sisäänpääsy on ilmainen, mutta silloin paikalla on ymmärrettävästi myös paljon enemmän porukkaa. Muina aikoina sisäänpääsy on parin euron luokkaa ja on ehkä rauhallisemman puistokokemuksen arvoinen.

Umpikujissa harhailun jälkeen istuuduttiin puiston kupeessa olevaan kahvilaan nauttimaan jätskistä, ja siinä höpöttelyn lomassa saatiin jo päivä taittumaan illaksi.

Lisätietoja labyrinttipuistosta täällä.


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.