Aktiviteetit,  Yöelämä

Pub Crawl

Heinäkuun alussa osallistuimme ekaa kertaa au pair- porukalla semmoiseen “juomaleikkiin” kuin Pub Crawl. Juttuhan menee niin, että maksat tietyn könttäsumman (10-20 e, riippuen järjestäjästä) ja pääset baarikierrokselle useampaan baariin, joissa tarjotaan ilmaisia drinkkejä (erityisesti shotteja). Lopuksi sinut saatellaan klubimaailman kehtoon johonkin lähistön yömestoista ilmaiseksi. Mukaan pääsee helposti nappaamalla flayereiden jakajalta mainoksen La Ramblas -kävelykadulla, mutta kuulemma myös esimerkiksi rantabulevardilla näitä houkuttelijoita voi löytää. Joku järjestäjistä kierrättää porukkaa sitten pitkin iltaa ja pitää menon hyvässä vireessä.

Au pairien lisäksi seurassamme oli myös muutamia paikallisia, joille kokemus oli aivan uusi: tämä pubikierros on nimittäin niin turistivetoista hommaa (onhan järjestäjätkin usein brittejä tai muualta kotoisin) että paikalliset eivät olleet edes koskaan saaneet flayereiden jakajia kannoilleen mainostamaan toimintaansa. Hieman epäillen myöhäistä aikatauluamme lähdimme La Ramblaa alaspäin kävelemään, mutta huolemme kariutu neljännen baarimainostelija hyökätessä kimppuumme: “Hi guys! Mitä teette tänä iltana? Mulla ois teille ihan mahtava tarjous!”

Valitsemamme kierros oli 15 euron arvoinen huvi, ja mielestäni loppupeleissä ihan hyvä tarjous. Ensimmäisen baarin meno oli laimea ja hiljainen, mutta onneksi olimme liikkeellä niin isolla porukalla, että saimme mielen kohoamaan. Paikalla oli myös rento kitaraduo soittaen kappaleita, joiden mukana saatoimme laulaa lurauttaa yhteisvoimin. Saimme äitelät, punaiset shotit alkajaisiksi.

Seuraava mesta oli irkkubaari, jonka tarjoiluvati keikkui taas kerran voimajuomia, ja jäipä niitä porukkaan nähden sen verran yli, että jokunen saattoi ottaa parikin drinkkiä. Yläkerrassa otimme rennosti sohvahuoneessa, joka oli suljettu muulta baarilta erilleen, mutta kun alakerran bändi alkoi soittamaan tanssittavaa poppi- ja rokkimusaa, vetäydyimme sinne.

Kolmanneksi menimme yhdistä hämyisimmistä kaduista, joita tiedän Barcelonan vanhassa kaupungissa: baari oli tumma ja mysteerinen pienikoppero, jonka meiniki alkoi muistuttaa jo pikkuhiljaa diskoteekkiä. DJ soitti elektronisempaa musiikkia, ja taas kerran nautimme baarin tarjoamista antimista.

Lopuksi tiemme johti aivan ydinkeskustassa sijaitsevan City Hall- discon tunnelmiin. Diili järjestäjien kanssa oli sen mukainen, että pääsimme suhteellisen nopeasti sisään, ja mitään mukisematta; pohdimme, että pub crawlin kautta pääsenee sisään millä kuteilla tahansa, jos on kerta paketista jo etukäteen maksanut. Toisaalta tarjous ei ehkä kovin muhkea juuri kyseisenä iltana ollut, sillä sisäänpääsy oli muutenkin ihan normaalin, klubin oman flayerin napanneille ilmainen.

Henkilökohtaisesti City Hallin alakerran musiikki oli liian elektronista minulle: sitä pystyi tanssimaan, mutta se kävi tylsäksi ilman melodioita, joihin tarttuja, tai tuttuja kappaleita, joita lallatella. Välillä saattoi kuulla jonkun tutun kappaleen tulevan, mutta sitten se miksattiin täydeksi konemusiikiksi, joka tuntui olevan kuin yksi ja sama, koko yön kestävä pitkä kappale. Paikka oli kuitenkin viihtyisästi sisustettu, ja pidän siitä, ettei paikka pröystäile neliömetreillään, vaan on tunnelmallisen pienehkö. Yläkerran musiikki oli selvästi eri henkiselle porukalle suunnattua, ihan kuin vastaava suomalainen iskelmähuone: rokkia, hauskoja hittibiisejä vuosien takaa, paikallisia rallatuksia… koitimme ujuttautua joukkoon jossain vaiheessa, mutta yläkerran tupa oli enemmän kuin täynnä.

Baarikierros oli mielenkiintoinen kokemus. Se on helppo henkilöille, jotka haluavat keskittyä juhlimaan vieraassa kaupungissa jonkun muun hoitaessa navigoinnin. 15 euroa tuhlautuisi joka tapauksessa bileillan aikana, joten siihen verrattuna rahalle sai paljon vastinetta: toisinaan jopa sisäänpääsy klubeille on tuo 15 euroa. Ovelaa oli toki tarjota ilmaiset juomat shotteina: hörpyt sujahtaa kurkusta alas niin nopeaa, että sen tuntisen aikana, mikä yleensä vietettiin per baari, alkaa kaipaamaan lasia kouraansa. Tarjolla on myös hyviä olut- ja drinkkitarjouksia, joten siinä väkisinkin tulee käytettyä enemmän rahaa. Ja onhan tunnettua, miten tuollaiset paukkupommit mielentilaan vaikuttaa; kyllä sitä paljon helpommin hiprakassa rahansa uusiin juomiin laittaa.

Muutamien pub crawl:en nettisivuja:
Barcelona Bar Crawl
Pub Crawl Barcelona
Europe Tour Pub Crawl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.