Vierailukohteet

Synttäriyllätys: Barcelonan eläintarha – Zoo Barcelona

Miun synttäreitten viettohan ei loppunut ihan niin lyhyeen kuin rantapäivään ja ylisuureen jätskiin; sopivan perjantaipäivän tulessa, minulle ilmoitettiin, että aamulla kello yksitoista tapaisimme keltaisen metrolinjan sillä ja sillä pysäkillä, ja suuntaisimme kohti tuntematonta. Varusteiksi: sateenvarjo, hyvät kengät, kaikki mahdolliset lääkkeet. Aloin jo saamaan näistä vihjeistä yllätyksen ideasta kiinni, mutta koska rakastan näitä salaisia tempauksia niin kovin, en antanut itseni pohtia liikoja. Mutta tottahan toki tiemme vei kauan kaipaamaani Barcelonan eläintarhaan, Parc Zoologic de Barcelona.

Eläintarha sijaitsee erikoisesti, mutta hyvin kätevästi aivan Barcelonan keskustan tuntumassa, suuren puiston Parc de la Ciutadellan yhteydessä. Päivämme paistoi harmauttaan, mutta se ei onneksi haitannut, sillä juuri pilvisenä päivänä eläintarhavierailu on mitä mainioin: pitkän reitin jaksaa kävellä hellesäätä paremmin eivätkä eläimet piiloudu varjoihin paahteelta. Aamusta on kuitenkin hyvä lähteä liikkeelle, sillä paikalle pamahti suurinosa lapsiryhmistä ja matkailijoista puolenpäivän jälkeen. Kaiken lisäksi, jos koko kierroksen haluaa tehdä rauhassa, sai siihen mukavasti uppoamaan yli 5 tuntia. Alue ei ole mielettömän suuri, mutta kyllä loppu päivästä jaloissa askeleet tuntuivat.

Lajivalikoima oli ainakin itselleni kovin mieleinen, sillä intoilin kuin pikkulapsi etenkin papukaijojen, pingviinien, apinoiden ja simpanssien sekä seeprojen luona. Jordi ei alkuun voinut käsittää lapsenomaista intoani päästä eläintarhaan (mainitsin jopa sille aikaisemmin, että olisin menossa eläintarhaan hänen ollessaan viikonloppureissulla Lontoossa, mutta vastaus oli aika raju “Eikä, et mene yksin, mennään joskus yhdessä, odota minua!”, enkä tajunnut ollenkaan, että herralla oli jo synttäriylläri hankittuna.) Reissu oli kuitenkin minun hulluja päähänpistoja varten suunniteltu “No mennään sitten, kun kerta neiti sinne niin haluu”, mutta yllättyipä hän itsekin kuinka mielenkiintoinen päivä siitä tulikaan.Puistossa on lupa syödä omia eväitään, ja piknik-paikkoja ja -pöytiä on sijoitettu mukavasti ympäri puistoa. Paikan päältä saa myös tyypillistä ruokaa, sämpylöitä, ranskalaisia ja nugetteja ihan sopuhintaan. Mainiota, että heti sisääntulon jälkeen suurimmat rahdit voi jättää säilytyslokeroihin, joihin todellakin mahtui suuret sateenvarjot sun muut kantamukset. Aikuisten sisäänpääsy on 16 euron luokkaa (Jordi oli kuitenkin napannut 50-alennuksen, joita toisinaan kuulemma näkee), joten vähintään jonkin tasoinen eläinten ystävä kannattaa olla, jotta tuntee saavansa rahoilleen vastinetta.


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.