Highlights,  Juhlapäivät,  Karnevaalit

Carnestoltes: karnevaalihuumaa

Vaikka ihan Rion mittoihin ei edes äärimmäisen juhlahumuisessa Espanjassa päästä, on karnevaalit yksi suuri juhla ainakin tietyissä kaupungeissa. Karnevaalit ajoittuu joka vuosi hieman eri ajankohtaan johtuen pääsiäisestä: karnevaalit on tapana viettää kuusi viikkoa ennen pääsiäisen alkua. Katso täältä, milloin karnevaalit alkavat tänä vuonna.

Katollinen tausta tälle värikylläiselle hulluttelulle on viimeiset mahdollisuudet syödä, juoda, nauttia ja hullutella ennen paastonaikaa, joka alkaa karnevaalien päätyttyä.

Espanjassa useimmat karnevaalihuumaan seonneet ottavat pukeutumisen näinä päivinä tosissaan. Vaikka itselläsi olisi kuinka uskomattoman kekseliäs tai yksityiskohtia myöten viilattu puku, voit olla varma, että jollain on joukossa aina parempi! Yksi suurimmista aktiviteeteistä ensimmäisillä karnevaaleillani olikin napsia kuvia toinen toistaan mielikuvituksellisimmista asuista.

Karnivaalien kohokohtana pidetään yleensä paraatikulkueita, jotka muistuttavat ylihienoa penkkarikulkuetta: tietenkin sillä erotuksella, että letka voi jatkua tuntitolkulla, joukkoon mahtuu myös koreografioita tanssivia ryhmiä ja musiikit soivat kuin diskossa. Yleensä myös liikkuvat lavat on koristeltu teeman mukaan, ja lavalle nousseet tyypit taitavat viihdyttämisen taidon, jos ei muulla niin riehakkaalla olemuksellaan.

Useimmat kaupungit järjestävät erilaisia karnevaalitapahtumia, -kulkueita ja -aktiviteettejä, joita kannattaa mennä edes seuraamaan, vaikka ei itse osallistuisi tai pukeutuisi.

Barcelonan lähiseuduilla ehdoton karnevaalipaikka on pieni rantakaupunki Sitges, joka on maailmankuulu juhlistaan. Erityisesti nuorten ja homopiirien suosimaan juhlaan lappaa porukkaa junat täynnä läpi yön. Matka Barcelonasta Renfe-junalla kestää noin 40 minuuttia (aikataulut täällä), ja junalla pääsee suoraan pienen kaupungin keskustaan juhlahumun ytimeen.

Paikka täyttyy serpentiinistä ja naamiaisasuista, ja kaduille rantautuvat pikkulasten limonadikojuja muistuttavat tiskit tarjoilevat juotavaa janoisille. Baarien ovet ovat avoinna, mutta parhaat bileet bailataan yleensä kaduilla. Paikalla on paljon ihmisiä, mutta tunnelma on lämmin: vaikka suurin osa porukasta onkin nuorta väkeä, myös vanhempia pariskuntia sekä lapsiperheitä näkee joukossa yhtä lailla etenkin alkuillasta. Paraatit (rua) järjestetään lauantaina, sunnuntaina, tiistaina ja keskiviikkona. Sitgesin karnevaalien vuoden 2020 ohjelma löytyy täältä.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.