Muoti

Espanjalaisten tyyli

Olen aina pohtinut kovasti sitä eroa, joka espanjalaisilla on suomalaisiin tai muihin pohjoismaalaisiin verrattuna mitä pukeutumiseen tulee. Vaatteet ovat loppujen lopuksi aika samanlaisia ja tarjonta on kansainvälistä sekä Espanjassa että Suomessa, joten siitä periaatteessa ei pitäisi olla kyse. Olen päätynyt tulokseen, että juju on kuitenkin siinä, mitä valikoimasta valitaan päälle ja kuinka niitä yhdistellään toisiinsa. Tässäpä teille siis pieni espanjalaisten tyylianalyysi!

Barcelonassa paikallisten pukeutumistyylejä kuvaa mielestäni jonkinlainen rentous, leikkimielisyys sekä mukavuus. Rentous näkyy vaatteiden materiaaleissa ja niiden linjoissa. Hauskoja yksityiskohtia tuodaan asuihin asusteilla tai värikkäillä printeillä. Mukavuus näkyy erityisesti kengissä: en näe kovin usein naisia viipottamassa korkokengillä mukulakivikaduilla.

Turha laittautuminen ei kuulu tavallisten katukuvassa näkyvien espanjalaistyttöjen arkeen: luonnollisuus on kunniassa, ja mikäpä siinä, kun on niin nätit tummat piirteet syntymälahjaksi saaneet! Hiukset ovat poikkeuksetta pitkät, ja ne saavat liehua usein valtoimenaan tai sitten ne kietaistaan pikaiselle nutturalle. Itse ihastelen aina paikallisten hiusten paksuutta, sellainen määrä hiusta tuntuu välillä epätodelliselta! Hiuksia ei ole joko koskaan värjätty, ja ne ovatkin syvän tumman puhuvat, tai sitten ne on blondattu vaaleammiksi. Usein vain yritykseen päätynyt blondaus ei mielestäni imartele useimpia tummaverikköjä, sillä oman tumman pigmentin vaalennukseen käytetyt aineet ovat yleensä sellaisia tehokeinoja, että ne ovat myös polttaneet kiharan ja kuivan hiuslaadun luonnottomaksi ja kuivaksi. Viime aikoina olen nähnyt myös lähes joka toisella jonkin sorttisen liukuvärjäyksen, jotka toimivat mielestäni täysblondia paremmin useimmilla espanjalaisilla.

Olen aika varma, että meikkivoiteilla ei ole suurta markkinarakoa Espanjassa. Useimmat hipaisevat kasvoilleen vain puuteria ja that’s it. Sitä vastoin mielestäni on todella tyypillistä espanjalaista sujauttaa avokätisesti kajaalia paksu kerros silmämeikiksi erityisesti silmän alapuolelle. Myös kynsilakat ovat kovassa huudossa etenkin kesällä.


Espanjalaisia muotibloggareita tyyleineen

Mitä vaatteisiin tulee on mukavuus yleensä kaiken a ja o. Ketjuvaateliikkeiden tarjonta on lähes joka naiselle tuttua. Erityisesti ruutupaidat tuntuvat olevan suosikkeja vuodesta toiseen. Myös farkut ovat varma valinta sekä talvella että jopa paahtavassa kesäkuumuudessakin (!). Kenkien luvattuna maana espanjalaisille on tarjolla paljon halpoja ja kivoja kenkäliikkeitä, joista kaikki naiset tuntuvat löytävän ainakin yhdet saappaat sekä nilkkurit talveksi. Saappaita yhdistellään luvattoman helposti ihan minkä kanssa vain: niin mekkojen, hameiden kuin housujenkin kanssa. Jokaisen muotitietoisen espanjattaren asustevalikoimasta löytyy tietenkin myös pilotti-aurinkolasit (super isot lasit ovat vain turisteille).

Barcelonassa olen myös nähnyt itselleni aivan käsittämättömiä villityksiä, kuten vaikkapa iloisen pirteät paidat ja mekot, joita tyypilliset paikalliset muotiliikkeet, kuten Desigual, myyvät. Toisten tyylisilmä tuntuu kuitenkin flirttailevan juuri tällaisten värejä pursuavien ja kuvioilla leikittelevien vaatekappaleiden kanssa. Toinen perinteinen tyyli on nuorison street-tyyli, jossa yhdistellään rentoja skeitti- ja hip hop- tyylisiä vaatteita. Alhaalla yksi tyypillinen esimerkki: löysä, pitkä huppari, jonka parina jotkut printeillä huutavat leggingsit. Kenkien täytyy yleensä olla vähän ison malliset lenkkarit muutamilla övereillä yksityiskohdilla, kuten hervottoman suurella läpällä tai neonvärisillä kuvioilla. Myös eläinkuviot ajavat asian.

On tyhmää tietenkin yleistää, että kaikki pukeutuisivat näin. Itse kuitenkin uskon, että jonkinlaisia linjoja on löydettävissä siitä, millaiset vaatteet ja asukokonaisuudet ihmisten päälle missäkin päin maailmaa päätyvät. Barcelonassa on ihania vaatekauppoja, joista varmasti löydän itsekin mieleisiä vaatteita. Itse vaan saatan yhdistellä ne hieman “pohjoismaalaisemmalla” tavalla kuin rennot espanjattaret.

Ps. Jos espanjalaisten tyylit kiinnostaa enemmän, kannattaa kurkata ainakin Chicisimo:n kuva-anti!

Kuvat:

http://www.new-fashion-2010.com/fashion-news/blogs-fashion-52-cocktail-vacation-street-style/
http://chicisimo.com/fashion/fashionista/leka_confortini/albums/workstyle/p:saturday-night-183/
http://fashionvibe-blog.blogspot.ca/
http://www.dansvogue.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.