Highlights,  Museot ja näyttelyt

Suklaamuseo – suussasulava museokierrosTotta se on: Barcelonasta löytyy niinkin herkullinen museo kuin suklaamuseo! Museu de la Xocolata on pieni mutta mielestäni ihana vierailukohde. Museo on konditoriaoppilaitoksen yhteydessä, ja esillä olevat taidonnäytteet vastaavat juuri sitä mitä tällaiseltä paikalta voisi olettaakin: isoja suklaaveistoksia, herkullisia pienen pieniä yksityiskohtia sekä hauskoja teosaiheita.

Kierros alkaa pienellä suklaan löytö- ja käyttöhistorialla, jota koristavat myös erilaiset kuvat suklaan alkuajoilta ja tuotejulisteet vuosien takaa. Historiaosuuden jälkeen päästään sitten asiaan: suklaaveistoksiin, joiden teemat vaihtelevat tunnetuista piirroshahmoista jalkapalloiluun. Joukossa on myös paljon Barcelonan tunnettuja nähtävyyksiä tai muita kaupungille ominaisia tunnuksia. Esimerkkinä vaikkapa nämä suloiset, joka kadunkulmasta löytyvät roskikset!

Suklaamuseo Barcelonassa, roskikset

Museon koluamiseen ei mene kovin paljoa aikaa, mutta tästä syystä se on mainio paikka myös lapsille sekä aikuisille leppoisana päivänä, jolloin ei halua päätään vaivata liian monimutkaisella taiteella tai ajatusta vaativilla historiikeilla. Omasta mielestäni paikka on hieman ylihinnoiteltu kokoonsa nähden (6 euroa, hinta päivitetty blogiin 02/2019), mutta kerrankos sitä suklaata tuijottelemassa tulee käytyä. Lisäksi mukavana yllärinä tuli se, että pääsylippu olikin itse asiassa pieni suklaalevy! Mielihaluilta ei voi nimittäin välttyä tässä museossa…

Kierroksen jälkeen voi suurimmat herkkusuut jäädä vielä nautiskelemaan suklaisia suupaloja kahvilan puolelle, mutta kahvilaan voi myös suunnata ilman museosisäänpääsyäkin.

Suklaamuseo on auki Ma-La 10.00-19.00 ja Su & pyhinä 10.00-15.00
Sisäänpääsy: 6 e/henkilö (alle 7-vuotiaat ilmaiseksi)
Tarkista ajantasaiset tiedot täältä.


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


4 Comments

 • Jenni

  Kiva, että on ollu hyötyä ja huvia blogistani, se onkin ollut tämän tarkoitus, etten ihan itselläni pidä kaikkia hyviä vinkkejä ja salaisuuksia Barcelonasta! 😉 Ihana, että pääsette käymään Barcelonassa, ihan varmasti matkan arvoinen! Voin kuvitella, että pitkästä viikonlopusta haluaa saada kaiken ilon irti, eikä tuhlata hetkiä haahuillen, joten onkin ihan hyvä ottaa selvää etukäteen paikoista, joissa haluaa käydä. Akvaarion tiedän kyllä, mutta itse en oo siellä koskaan käyny, joten en osaa valitettavasti sanoa juuta tai jaata. Kerro toki, jos sinne päädytte, että millainen oli! 🙂 Mukavaa matkaa!

 • Minttuliina

  Voi,olen kolunnut Barcelona blogisi läpi parissa tunnissa! 😀 Ollaan tulossa sinne marraskuussa pidennetyksi viikonlopuksi (to-su) ja meillä on hotelli La Ramblasilla,kummallakaan (ollaan siis tulossa "häämatkalle") ei ole ennestää mitään tietoa Barcelonasta ja nyt oon jo tehny koko viikonlopuksi ihan mielettömät suunnitelmat mihin mennä ja mitä tehdä! 😀 Kiitos paljon,blogistasi saa paljon hyödyllisiä vinkkejä viikonlopun viettoon!Käyntikohteeksi on jo listattu;suklaa museo ja eläintarha!Onko sinulla tietoa siitä akvaariosta(?) eli siis kala"eläintarhasta"? 🙂

 • Jenni

  Kiva, että löysit tiesi tänne internetin syövereistä ! 🙂 Voi miten kivoja suunnitelmia kesälle siulla onkaan! En voi kaikkeen tietenkään blogini avulla ketään valmentaa, sillä yllätyksiä varmasti aina tulee, mutta mahtavaa, jos se on edes hieman alkujännitystä helpottanut 😉

  Kyllä vain, au pairina Espanjan elämäni aloittelin silloin (hui, kun on jo kauan!) v. 2010-2011. Miun perhe oli tosi ihana, tutustuimme etukäteen jonkin verran skypen ja sähköpostin kautta n. puolen vuoden ajan ennen perheeseen menoa. Lisäksi miulle sattu hyvä tuuri, sillä olin matkalla ennen au pair-aikaani Barcelonassa, ja pääsin päivällistämään myös perheen kanssa pari kuukautta ennen todellista muuttoa. Toisaalta mielestäni jo netin kautta sai aika hyvän kuvan perheestä ja espanjalaisesta arjestakin. Perheet on tietenkin kaikki hieman erilaisia. Kulttuurieroja tietenkin löytyy, mutta ei ne ylitsepääsemättömiä toki olleet! Just semmosia hassuja "ai teillä syödään kaksi eri ruoka-annosta per ateria", "ai teidän lapset ei juoksennella olla ulkona päivän kuumimpaan aikaan, vaan heidän pitää pitää siestaa" ja vastaavia. 🙂 Mut just sellasia, et sit kun ne tietää, niihin tottuu. Tai esimerkiks just se, että höpötetään aika paljon ja kovalla äänellä, ja aika tuntemattomatkin saattaa puhuessaan koskee siun kättä tai antaa poskisuudelmia jo ekalla kertaa. Mut ei siitä kannata hämmentyy. Ihmiset ymmärtää ihan varmasti, että ensinnäkin et ole paikallinen ja kaikki on vähän uutta, ja toisekseen, ei kannata ottaa liian vakavasti itteensä: jos alottaa poskisuudelman väärällä poskella nii mitäs siitä, sitten vaan naurahtaa, että ohho, mites se nyt silleen.
  Ihan varmasti hieno kokemus tulossa! Tsemppiä!

 • Anonyymi

  Olipa onni, että löysin sun blogis 🙂 olen lähdössä kuukaudeksi harjoitteluun Barcelonan läheiseen kaupunkiin ja menen asumaan espanjalaiseen perheeseen. En tiedä mitään espanjalaisesta kulttuurista tai kielestä, joten blogisi on auttanut hirveästi 🙂
  olit ilmeisesti aupairina, miten sun perhe otti sut vastaan ja piditkö heihin yhteyttä ennenkuin menit Espanjaan? mua vähän pelottaa miten suuret kulttuurierot on yms yms mutta eiköhä kaikki mee hyvin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.