Sää

Säät sekaisin

Mitä säähän tulee Espanjassahan on aina kuuma ja Suomessa kylmä. Jos stereotypioihin on uskominen. Mutta ei se ihan niin mene. Olenhan maininnut, että talvet Barcelonassa kostean kylmän meri-ilmaston äärellä tuntuvat toisinaan kylmemmiltä kuin Suomen -15 astetta. Ja noh, esimerkiksi tämän hetken tilanne kertoo hyvin, ettei Espanjassakaan aina niin kuuma ole: sillä aikaa, kun Suomessa paistatellaan jo useampaa viikkoa putkeen helteessä (itse olen saanut nauttia tästä ihanuudesta), espanjalaiset ja useat Espanjan tiedotusvälineet ovat kauhusta kankeana seuranneet ennen kuulumattoman viileää kevättä, josta ei meinaa muodostua kesää sitten millään, ei edes näin kesäkuun alussa. Viime vuonna muistan, että kouluvuoden loppupuolella touko-kesäkuussa Barcelonassa oli kyllä todella lämmintä, ja koulupäivän jälkeen suunnattiin usein rannalle. Tänä vuonna kevät on kuitenkin ollut erityisen sateinen ja pitkähihaiset kummallisen pitkään tarpeellisia vaatekappaleita. Tällä hetkellä näyttää jo hieman lupaavammalta, sillä asteet näyttävät Barcelonan seuduilla pyörivän 20 asteen ympärillä . Mutta hassua on, että silti Suomessa on lämpimämpää kuin Barcelonassa! Toivottavasti ne muutamat kauhukuvat (“2013, vuosi ilman kesää?“, “Ei olisi ensimmäinen vuosi ilman kesää, sillä vuonna…“) , joita espanjalaismediat ovat jo ehtineet luoda, jäävät vain perinteisiksi medioiden dramatisoinneiksi ja ylilyönneiksi eivätkä toteutuisi todellisuudessa.

No mutta, eiköhän kohta maailmankirjat palaa järjestykseen, ja Espanjassa pian kuuma ja Suomessa, no jos ei kylmä, niin ainakin viileämpi kuin Espanjassa…
Ps. Laitoin ihan sarkastisuuden nimissä tuon kuvan, sillä me suomalaisethan tykätään hehkuttaa tuota kesää muutenkin jo ihan tarpeeksi! 😉

0 Comments

  • Jenni

    Ei syytä huoleen, pikkuhiljaa parempaan suuntaan näyttää kesä Barcelonassakin muuttuvan, olisi kyllä todellisuudessa vaikea kuvitella, ettei kesä missään vaiheessa muka tulisi! Kiva, että pääset Barcelonaan asustelemaan, jospa niitä biitsikelejä riittäis nyt sit vielä pitkälle syyskuuhun (kuten edellisinäkin vuosina) 😉

  • Anonyymi

    Juu, on huomattu… Olen muuttamassa syyskuussa Barcelonaan ja senvuoksi tiiviisti jo seurannut säätiloja. Toivottavasti tämä viileä kevät ennakoi sitten lämmintä talvea ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.