Tapahtumat

Barcelona Fina Word Championships – Uintia kaupungin yllä

Vielä viikon verran kestävät Barcelonan isännöimät uinnin MM-kisat ovat olleet esillä niin katukuvassa kuin televisiossakin. Itse en ole niin kovin suuri uintifani, mutta muutaman kilvoittelun olen kuitenkin telkkarista innostunut katsomaan. Kilpailut järjestetään Montjuïic-vuoren upeissa maisemissa, osittain samoissa paikoissa kuin vuoden 1992 olympialaisetkin. Kaikenlaisten tapahtumien keskiönä käytetty Palau de Sant Jordi on muuntunut uima-altaaksi, mitä olemme useammankin henkilön kanssa ihmetelleet – halli on tosiaan monikäyttöinen, sillä samaa paikkaa on käytetty konserttihallina mutta myös lumilautailun freestyle-hyppyrinä! Henkeäsalpaavammat maisemat tarjoaa kuitenkin Piscina Municipal del Montjuïc; ulkoaltaalta avautuvat maisemat Barcelonan ylle. Nähtävyydet kuten Sagrada Familia sekä kaupunki koko komeudessaan uimahyppyjen taustalla on tuskin huonoa mainontaa Barcelonalle… joitakin uintijuttuja järjestetään myös rannalla Maremagnumin tuntumassa.

Jos uinti itsessään ei ole niin kovaa huutoa, kannattaa näillä main olevien kuitekin vilkaista muuta oheisohjelmaa. Sain käsiini tällaisen ohjelmalehtisen, joka sisältää musiikkipainotteisia esityksiä Montjuïcille väsätyllä Planet Water Village -alueella. Joka päivä ja ilta kisojen aikana luvassa on ravintolatelttoja, konsertteja ja tanssiesityksiä. Sisäänpääsy on kuulemma ilmainen, purtavaststa ja juotavasta oletettavastikin täytyy maksaa. Mutta ei kuulosta ollenkaan pahalta! Varsin varteenotettava vaihtoehto tämän viikon ohjelmistoon.

Katso Barcelonan upeita uintikuvia täällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.