Montjuicin suihkulähteet, suihkulähdeshow, taikalähteet, esitykset
Highlights,  Vierailukohteet

Font Màgica – Taikalähde

Jotain tekemistä illaksi? Etsitkö paikkaa viettää ihana, jopa romanttista hetki nauttien pimenevästä illasta? Jotain, joka on vieläpä ilmaista? Suosittelen Placa Espanyan-aukion suihkulähde-esitystä, joka järjestetään loppuviikon iltoina. Showssa nämä “taikalähteet” (Font Màgica) tanssivat värivalojen sekä eri musiikkikappaleiden tahdissa – esitys kestää noin 20 minuuttia, ja joka puolen tunnin välein alkaa uusi sarja. Viime vuosina musiikkina on ollut ainakin Disney-klassikoita, klassista musiikkia ja pop-biisejä. Olen käynyt katsomassa esitystä useita kertoja, toisinaan oikein ajan kanssa esitystä seuraten, joskus vain lenkkeillessäni ohikulkiessa, mutta parhaimmat ovat olleet mielestäni illan pimeinä tunteina: kesäisin ensimmäiset esitykset ovat vielä aika valoisaan aikaan, eikä värivalot pääse oikeuksiinsa. Joka tapauksessa joka kerta olen nauttinut ja ihastellut esitystä, jonka aikana saa hetken olla ihan jossain muussa maailmassa. Paikka on usein tupaten täynnä, mutta ulkotilaan mahtuu paljon porukkaa, joten varmasti jokainen katsoja löytää oman katselupaikkansa jostain kulmasta tai parhaimmassa tapauksessa suurilta portaikolta.

Font Màgican pienen pieni historiikki menee suurin piirtein niin, että suihkulähde rakennettiin alunperin (yllätys yllätys, kuin niin moni muukin paikka Barcelonassa) vuoden 1929 maailman näyttelyä varten, mutta musiikki suihkulähde-esitykseen lisättiin vasta 80-luvulla. Suihkulähteet myös peruskorjattiin vuoden 1992 olympialaisiin. Suihkulähteet ja alue itsessään onkin todella näyttävä ja sopii suurien tapahtumien järjestyspaikaksi mainiosti, mutta on onneksi kaupunkilaisille ja turisteille avoin ajanviettopaikka.

Suihkulähde-esitykset järjestetään keväällä ja kesällä (1. toukokuuta – 29. syyskuuta) torstaista sunnuntaihin kello 21:00 – 23:30 (viimeinen show alkaa kello 23:00), syksyllä ja talvella (30. syyskuuta – 30. huhtikuuta) perjantaisin ja lauantaisin kello 19:00-21:00 (viimeinen show alkaa kello 20:30).

Barcelonan kaupungin Font Màgican nettisivut täällä.


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.