Suomi

Oomuombo – lakritsia ja irtokarkkeja suomalaiseen makuun

PÄIVITYS: Valitettavasti ko. ei ole enää Barcelonassa, mutta sen nettikauppa näyttäisi toimivan edelleen.


Jos Barcelonassa tulee ikävä pohjoismaalaisia makeisia, ei hätää: ota suunnaksi aivan ydinkeskustassa Placa Catalunyan kulmalla olevan El Corte Inglés -tavaratalon alakerta ja sieltä löytyvä Oomuombo (nimi, jota en meinaa koskaan tosin muistaa…)! Ennen supermarkettia vastaan tulee karkkikioski täynnä suomalaisille tuttuakin tutumpia nameja. Nettisivut osaavat kertoa, että Madridissa näyttäisi kyseisiä kauppoja olevan useampiakin, myös Zaragozaan on pystytetty yksi ja Málagaankin tullaan kyseinen kauppa avaamaan. Irtokarkkivalikoimasta löytyy juuri ne parhaimmat vaihtoehdot, joista espanjalaisilla supermarketeilla ei tunnu olevan Hariboineen tuon taivaallista tietoa. Valikoimassa on mm. Malacon karkkipusseja, erilaisia lakritsi- ja salmiakkikarkkeja, fudgeja, sienikarkkeja, suklaanalleja, venekarkkeja… Suklaan ystäviä lellitään Maraboulla, Daimilla, Geishalla, Dumbleilla…olenko ainut kellä tulee vesi kielelle? Karkkihimon on oltava kuitenkin suhteellisen kova, sillä myös hinnat ovat Suomen “sokeriverotettuja” hintojakin kalliimmat. Joskus nappaan vaan pahimpaan lakuhätään Pandan peruslakupussin El Corte Inglésin ruokakaupasta tai ostan vastaavia herkkuja Lidilistä tai Pepe lakun Respsol-huoltoaseman kioskilta.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.