Ruoka

Bon profit – Hyvää ruokahalua

Katalonia on gastronomien luvattumaa, se on tullut todistettua ruokapöydän ääressä useaan otteeseen. Nälkäiset huomio, postauksen lukeminen omalla vastuulla. Tässä nimittäin muutamia otteita omista nam nam -hetkistäni.

Yle:llä on näytetty muuten ohjelmasarjaa Euroopan ruokatoreista. Sarjaan kuuluu myös jakso Barcelonasta ja sen La Boquería -kauppahallista. Dokumentti on mielenkiintoinen, ja sen lisäksi, että se saa veden kielelle siinä kerrotaan myös itse putiikkien pitäjistä, ruoantuottajista ja -viljelijöistä, heidän elämästään sekä katalonialaisesta kulttuurista. Lisäksi siinä pohditaan hieman Barcelonan asemaa ja turismia sekä ruokakulttuurin tilaa ja merkitystä. Opinpa myös, että isoja kananmunia ei tulisi koskaan ostaa, sillä ne ovat vanhojen kanojen munimia, ja tuoreella kalalla pullottaa silmät! Ohjelman voi toistaiseksi katsoa YLE Areenasta täällä.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.