Juhlapäivät,  Uusivuosi

L’Home del mil-leni – Uuden vuoden ilotulitusshow

Pääsin tietenkin juuri sanomasta, ettei Barcelonassa pahemmin ilotulituksia uutena vuotena paukuteltaisi. Tänä vuonna luvassa oli kuitenkin ennen näkemätön L’home del mil-leni- show Montjüicin juurella, avenida Maria Cristinalla, taikalähteiden luona: 70 000 ihmisen joukko oli kokoontunut juhlistamaan vuoden vaihtumista ja katsomaan spektaakkelia, jonka aikana nähtiin muun muassa erilaisia tulielementtejä, suihkulähteiden tanssia, värivalojen loistetta, Santsin castellers-ihmistorni, ilotulituksia ja taustalla soitettiin tietysti menoon sopivaa musiikkia. Esityksen keskipisteenä oli suuri metallinen ihmishahmo, jonka sisälle kymmenet, jos ei sadat performanssitaiteilijat kiipesivät ja liikehtivät eri tavoin, muodostaen esimerkiksi ukkelin sydämen kohdalle sydämen sykkeen. Show huipentui keskiyön kellon kumahduksiin ja suuren luokan ilotulituksiin. Valitettavasti pääsin seuraamaan tapahtumaa vain television välityksellä, sillä omat uuden vuoden suunnitelmani olivat jo lukkoon lyötyjä, mutta tapahtumalle povataan jatkoa ja suuremman luokan meininkiä (ihan kuin tämä ei olisi vielä suuri?) ensi vuodelle. Tarkoituksena on nähtävästi houkutella poppoota ja lisätä Barcelonan näkyvyyttä katalonialaisen kulttuurin keinoin myös ulkomailla asti. Ehkäpä siis pääsen livenä tämän vielä joku vuosi näkemään!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.