Tapahtumat

Barcelona Surf Film Festival – Surffielokuvafestarit

Barcelona on coolien hemmojen supermekka: tänne rantautuvat skeittarit ja surffarit sekä monet muut rennon elämän etsijät ja taitajat. Vaikka Barcelonan rantojen aallokko ei välttämättä “oikeiden” surffarien mielestä vedäkään vertoja monille muille rannikkoseuduille, näkee surffaajia silti myös Barcelonassa. Näitä rantaelämän palvojia, vesipetoja sekä muita rentoja fiilistelijöitä ilahdutetaan kesäkuussa Barcelonan surffausfilmifestareilla, Barcelona Surf Film Festival.

Festivaali on kasvanut viime vuoden neljästä päivästä seitsemälle päivälle jaetuksi tapahtumaksi (2. – 13. kesäkuuta välisenä aikana). Luvassa on surffausaiheisia elokuvia, mutta myös konsertteja ja rentoa yhdessä hengailua oluthanojen ja Välimeren herkkujen äärellä. Useat elokuvat esitetään viime vuoden tapaan upeissa puitteissa ulkoilmassa, Museu Marítimin pihalla, joka illan hämärtyessä on valaistu kauniisti. Paikka on kuin salainen puutarha keskellä suurkaupunkia, lähellä rantaa ja aivan El Ravalin hämyisten kujien sekä La Ramblan sykkeen vieressä. Itse museorakennus on hieno ja siisti, joten ihan rähmäisissä tunnelmissa ei tarvitse näitä leffoja tuijotella. Tänä vuonna ei taida olla suomalaisia elokuvia tarjolla kuten viime vuonna (Finnsurf), mutta muita vesielementin ympärille kietoutuvia mielenkiintoisia pätkiä kylläkin.

Festivaali alkaa 2. kesäkuuta The Endless Summer -leffanäytöksellä (5€) ja Apollossa pidettävillä avajaispippaloilla (leffa+bileet 14€).

4., 5. & 6. kesäkuuta Museu Marítimin pihalla järjestetään joka ilta konsertti sekä näytetään kaksi elokuvaa. Illan elokuvista ja konsertista pääsee nauttimaan 5 euron hintaan. Alkuillasta luvassa on surffausta käsitteleviä konferensseja ja debatteja.

Ehkä erikoisin idea koskaan on sijoitettu lauantaille 7. kesäkuuta. Festivaalien laiva ankkuroituu merelle Barcelonan Sant Sabastiá- rannan tuntumaan aamulla 11:00 alkaen. Kunhan vain raivaat tiesi “Rockstar”-laivalle millä keinoin hyvänsä (surffaamalla, soutamalla, melomalla, uimalla…) tarjolla on alkupalaksi Estrella-kaljaa, naposteltavaa ja musaa, kilpailuja ja arvontaa. Siis voin myöntää, että piti lukea tämä juttu monta kertaa läpi, en meinannut ihan uskoa lukemaani! Myöhemmin kello 13:00 alkaen tarjolla on grilliruokaa 2 euron hintaan.

12. ja 13. kesäkuuta kumpanakin iltana esiteteään kaksi surffielokuvaa Cinemes Gironassa.

Lisätietoja Barcelona Surf Film Festivalin omilta nettisivuilta täältä.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.