Barcelonan lähikaupunki, Tarragona, lähiseudut, päiväretki, päiväreissu, historiallinen, kiva, kaunis paikka, teatteri, jäänteet, ranta, rantakaupunki, rakennus, rakennelma, junamatka, junalla
Lähikaupungit

Tarragona – Roomalainen valtakunta rantoineen

Jos Barcelona alkaa käymään liian tylsäksi, voi suunnaksi aina ottaa jonkun lähikaupungin. Niistä yksi on Barcelonan eteläpuolella sijaitseva rannikkokaupunki Tarragona. Tarragona on samalla Etelä-Kataloniassa sijaitsevan Tarragona-maakunnan pääkaupunki. Verrattain suuresta asukasluvustaan huolimatta kaupunki itsessään on suhteellisen kompakti. Barcelonan tapaan ranta- ja kaupunkielämä sulautuvat sujuvasti yhteen tässäkin kaupungissa: Tarragonan rannikkoseudut ovat suosittuja kesälomakohteita ja Tarragona itsessään kaupunkilomien helmi arkkitehtuurinsa ja Rooman ajan historialliseten rakennuksetensa ansiosta. Niistä tunnetuimmat ovat roomalaisen amfiteatterin rauniot aivan rannan tuntumassa, Renfe-junaseman vieressä. Kaupungissa kuljeskelu on muutenkin kuin suuri hyppy roomalaiseen aikaan, sillä se elää edelleen vahvana Tarragonan katukuvassa. Tarragona olikin Rooman valtakunnan aikana yksi tärkeimmistä kaupungeista.

Vanhakaupunki on kiven heiton päässä juna-asemasta ja matkalla tekisi mieli pysähtyä koko ajan kuvaamaan rakennusten upeita ulkoseiniä, jylhiä muureja ja rähjäisiä, mutta tunnelmallisia julkisivuja.

Kaupungin yksi tunnetuimmista maamerkeistä on myös Tarragonan katedraali (missähän Espanjan kaupungissa ei muka olisi?). Mutta aivan käsittämättömän upeahan tuo on!

Kaupunkikierroksen jälkeen lounastauko Tarragonan suurella keskusaukiolla (Placa de la Font) oli paikallaan, vaikka terassihintoihin olisikin laitettu muutama euro kulmakuppiloita enemmän. Hinnat eivät silti päätä huimanneet ja erityisesti merenantimista koostettu ruokalistan olisi voinut syödä vaikka alusta loppuun.

Päiväreissumme aikaan maaliskuussa biitsejä ei oltu vielä valloitettu kuten kesällä. Rannikkoseudut ovat kuitenkin upeat sekä Tarragonan kaupungin tuntumassa että erityisesti pienempiin lähikaupunkeihin mentäessä; siksi ne ovatkin täynnä lomakohteita ja leirintäalueita.

Tarragonaan pääsee Barcelonasta Renfe-junalla vähän yli tunnissa (nopeimmilla junilla jopa puolessa tunnissa). Lippujen hinnat vaihtelevat matkustusajan ja kellonajan mukaan jotakuinkin 8-20 euron välillä. Junalippuja voi tsekkailla täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.