Barcelonan lähikaupunki, Tarragona, lähiseudut, päiväretki, päiväreissu, historiallinen, kiva, kaunis paikka, teatteri, jäänteet, ranta, rantakaupunki, rakennus, rakennelma, junamatka, junalla
Highlights,  Lähikaupungit

Tarragona – Roomalainen valtakunta rantoineen

Jos Barcelona alkaa käymään liian tylsäksi, aina voi suunnaksi ottaa jonkun lähikaupungin. Niistä yksi on Barcelonan eteläpuolella sijaitseva rannikkokaupunki Tarragona. Tarragona on samalla Etelä-Kataloniassa sijaitsevan Tarragona-maakunnan pääkaupunki. Verrattain suuresta asukasluvustaan huolimatta kaupunki itsessään on suhteellisen kompakti.

Barcelonan tapaan ranta- ja kaupunkielämä sulautuvat sujuvasti yhteen myös Tarragonassa: Tarragonan rannikkoseudut ovat suosittuja kesälomakohteita ja kaupunki itsessään kaupunkilomien helmi arkkitehtuurinsa ja Rooman ajan historiallisten rakennustensa ansiosta.

Rakennuksista ja raunioista tunnetuimmat ovat roomalaisen amfiteatterin rauniot aivan rannan tuntumassa, Renfe-junaseman vieressä. Tarragonassa kuljeskelu on muutenkin kuin suuri hyppy roomalaiseen aikaan, sillä se elää edelleen vahvana kaupungin katukuvassa. Tarragona olikin Rooman valtakunnan aikana yksi tärkeimmistä kaupungeista.

Tarragonan vanhakaupunki on kiven heiton päässä juna-asemasta. Matkalla tekisi mieli pysähtyä koko ajan kuvaamaan rakennusten upeita ulkoseiniä, jylhiä muureja ja rähjäisiä, mutta tunnelmallisia julkisivuja.

Kaupungin yksi tunnetuimmista maamerkeistä on Tarragonan katedraali (missähän Espanjan kaupungissa ei muka olisi?). Mutta aivan käsittämättömän upeahan tuo on!

Kaupunkikierroksen jälkeen lounastauko Tarragonan suurella keskusaukiolla (Placa de la Font) oli paikallaan, vaikka terassihintoihin olisikin laitettu muutama euro kulmakuppiloita enemmän. Hinnat eivät silti päätä huimanneet ja erityisesti merenantimista koostettu ruokalistan olisi voinut syödä vaikka alusta loppuun.

Päiväreissumme aikaan maaliskuussa rantoja ei oltu vielä valloitettu kuten kesällä. Rannikkoseudut ovat kuitenkin upeita sekä Tarragonan kaupungin tuntumassa että erityisesti pienempiin lähikaupunkeihin mentäessä; siksi ne ovatkin suosittuja kesälomakohteita ja täynnä leirintäalueita ja kesäasuntoja.

Tarragonaan pääsee Barcelonasta Renfe-junalla vähän yli tunnissa (nopeimmilla junilla jopa puolessa tunnissa). Lippujen hinnat vaihtelevat matkustusajan ja kellonajan mukaan 8-20 euron välillä. Junalippuja voi tsekkailla täältä.


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.